У боях за Дебальцеве 128-я бригада зазнає великих втрат – волонтер

У боях за Дебальцеве 128-я бригада зазнає великих втрат - волонтерУ 128-й окремій гірсько-піхотній бригаді (ОГПБ) за вівторок – дуже великі втрати загиблими і пораненими, повідомила волонтер Інна, яка допомагає бійцям у зоні АТО.

У вівторок вона намагалася пробитися до позицій батальйону, щоб забрати постраждалих, поки що це зробити не вдалося, пише LB.ua.

Крім того, велику кількість бійців бойовики взяли в полон – за даними волонтера, їх може бути до 200 осіб по всіх підрозділах. Ця інформація перевіряється.

\”У 128-й великі втрати, і в полоні справді є бійці. Хлопці, які хотіли вийти з оточення, лежать убитими – хто в машинах, хто просто вздовж дороги\”, – розповіла вона телефоном. Приблизна кількість загиблих буде відома пізніше, але, за словами волонтера, рахунок вже йде на сотні.

Через активізацію наступу терористів позиції 128-ї бригади посунулися з центральної частини міста до околиць Дебальцевого.

Штаб АТО поки що не може прокоментувати становище 128-ї бригади.

\”Через напружені бої в місті отримати будь-яку інформацію про поточну ситуацію в ньому наразі неможливо\”, – сказав речник АТО Андрій Лисенко.

\”За весь день ніякого підкріплення ще не було, але всі в очікуванні, що все-таки наших військових не кинули, інакше буде гірше від Іловайська\”, – додала вона. До Інни постійно звертаються дружини бійців, які сьогодні зранку припинили виходити на зв\’язок.

peredplata