Чому США зволікають з наданням Україні летальної зброї

Чому США зволікають з наданням Україні летальної зброїНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передаєз Брюсселя:

-Це в першу чергу до відома інформаційної гвардії МінСтеця, бірюкових, доніків та інших пропагандистів Банкової. Бо ж їм плюй в очі, а вони кажуть: \”Божа роса\”.

Так от, кусайте лікті захисники брехні й обману! У 2015 році, після здачі нашими військами Дебальцевого, я написав, що українські війська відступаючи з міста і прориваючись з \”котла\” залишили позаду себе два американські контрбатарейні радари малої дальності. Ця секретна американська військова техніка потрапила в руки російської гібридноїармії й була передана в Москву.

Саме тому США остерігаються, щоб оборонну летальну зброю, зокрема, протитанкові ракети \”Джавелін\” не спіткала доля американських радарів.

Українські підконтрольні владі ЗМІ в один голос затрубили, що це неправда. Згодом речники Генштабу і МО заявили, що під час виходу наших військ з Дебальцевого ці радари були знищені. Вони думали, що зможуть обдурити не лише українське населення, але й Пентагон. Не вийшло!

Відтак у США з\’явилася умова для повноцінної співпраці з Києвом. Американськи комплекси \”Джавелін\”, які Вашингтон може відправити в Україну, повинні зберігатися на складах Збройних сил подалі від лінії фронту. Це потрібно для того, щоб уникнути попадання їх в руки ворога – російських військовослужбовців. У виданні написали, у Вашингтона є побоювання, що його військові технології можуть потрапити до російських військових, як це сталось з протибатарейними радарами у2015 році під Дебальцевим.

Про це сьогодні пише дуже впливове американське видання The Wall Street Journal (WSJ).

peredplata