Понад 150 офіцерів підрозділів територіальної оборони протягом тижня будуть на зборах на полігоні

18 червня на військовому полігоні Прибан в Сторожинецькому районі розпочалися навчальні збори з  резервістами. Понад 150 офіцерів підрозділів територіальної оборони протягом тижня будуть вдосконалювати військові навички, відпрацьовувати злагоджену взаємодію в ході командно-штабних навчань щоб при потребі якісно виконувати завдання за призначенням.

Сьогодні, на плацу полігону військовий комісар Чернівецького обласного військового комісаріату полковник Віталій Чурай привітав учасників із початком зборів, та наголосив на їх важливому значенні щодо забезпечення захисту свого краю. Резервістам влаштували інструктаж із техніки безпеки, та зокрема у поводженні зі зброєю, адже завтра вони виконуватимуть вправи з вогневої підготовки.

Серед залучених офіцерів є ті, хто не брав участь в бойових діях, а також ветерани АТО і ООС, які діляться досвідом виконання завдань на фронті. Резервісти підрозділів територіальної оборони у разі воєнної загрози виконуватимуть обов’язоки відповідно своєї посади в межах області. А саме, залучатися до охорони й посилення державного кордону, несення служби на блокпостах, охорони державних і військових об’єктів, а також до забезпечення дотримання правового режиму воєнного стану.

На час навчальних зборів за резервістами зберігатиметься посада та заробітна плата за місцем постійної роботи, передбачено повне речове та продовольче забезпечення, медичне обслуговування, а також грошові виплати.

peredplata