СЕЛЯНСЬКІ ВІЙНИ

Вони ведуться не тільки за землю, а й за селян на цій землі, за їхні голоси на виборах…

Війни на селі розпочали колись так звані «селянські партії». Однією із перших була СелПУ на чолі з Сергієм Довганем і Олександром Ткаченком. Вона створена у 1992 році у Херсоні. Спочатку разом із СПУ набрала 8,5% голосів і мала 14 депутатів. Згодом партія перейшла під крило Януковича з ПР і зникла з політичної орбіти, як катран з плоту.

Ще раніше за СелПУ у 1990 році була  Українська селянсько-демократична партія, яку очолив Сергій Плачинда і ще кілька співголів. Вона брала участь у виборах разом з іншими партіями і блоками, такими, як команда Озимого Покоління, Народний блок Литвина, Селянський блок і . д.  Жодного разу не пройшла до парламенту.

Потім з’явилася партія «Відродження села», яка була фактично безликою і нічим не відзначилася. Створена у 1993 році і зникла у 2011 році.

У 2005 році був створений «Селянський блок «Аграрна Україна». Вона зникла, навіть не народившись.

Партія селян створена у 2007 році. Про неї нічого нікому не відомо. Окрім того, що вона зареєстрована в Києві на вулиці Панаса Мирного, у квартирі. І має два осередки в Одеській області.

У 2011 році до селянських назв приєдналася партія «Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ». Його очолила соратниця Віктора Ющенка Віра Ульянченко. До парламенту не увійшла.

Окрім   названих, серед 352 партій України ще добрий десяток партій мали у назві слово «село», «селяни», «аграрії». А сотні цих партій у своїх програмах на чільне місце ставлять боротьбу за краще життя людей, які трудяться на землі і годують цих політиків-дармоїдів.

Всі селянські партії ставали політичним перегноєм для різних пройдисвітів, котрим потрібні були тільки добра їжа та голоси селян для особистого доброго життя. Вони користувалися селянами  і,  дістаючись до вершин влади, відразу про них забували. А якщо якась із селянських партій по-справжньому починала здобувати голоси і силу на політичній мапі України, цю партію швидко розколювали, громили, знищували. Тому й не мала наша держава жодної політсили, яка б не на словах, а на ділі дбала про село і селян.

Хіба що якісь потуги для цього спробувала робити Аграрна партія України.  Вона створювалася кілька разів. Спочатку у 1996 році. Потім її перейменували на Народну аграрну партію. А згодом у назві зникло слово «аграрна». І стала ця партія «Народною партією». З неї вже скористав славнозвісний Володимир Литвин. Він швидко «забув» про селян і село, створив собі блок і став депутатом. Здрейфував до партії регіонів. І зник з активної політики. Бо над ним висить прокляття «плівок Мельниченка» і вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

А сама Аграрна партія ще раз відродилася у 2006 році, 7 жовтня. Першим головою був президент Української академії аграрних наук Михайло Зубець. Ця партія про себе заявила, як справжня захисниця селян і землі. Тому за неї голосували.

І вже на місцевих виборах 2010 року до обласних рад було обрано сотні депутатів-аграрників. Зокрема, у Полтаві, Запоріжжі, Тернополі, Донецьку, Харкові, Черкасах, Херсоні і т. д.

У 2014 році партію очолив Віталій Скоцик. А через рік на місцевих виборах аграрії отримали п’яте місце в Україні, пропустивши вперед партії влади БПП «Солідарність», традиційно ВО «Батьківщина». На виборах до об’єднаних громад АПУ уже входила  до трійки лідерів. Загалом по Україні є більше 5 тисяч депутатів-аграріїв. Ще рік тому частка  депутатів у радах становила 13,68%.  Цього АПУ простити вже не могли традиційні політичні сили України. І вони почали шматувати партію, розривати її і розсварювати. Кажуть, що до розвалу долучився «геній зла» в Україні Віктор Медведчук. Він активно проводить політику Путіна у нашій державі і до влади веде путінську партію та її представницю на президентські вбори. На заваді стали аграрії зі своїми виборцями та голосами.

Кожен кандидат розуміє, що без голосів селян не бачити йому перемоги. Аби їх одержати, треба позбутися Аграрної партії і її лідера Віталія Скоцика.

Наприкінці літа група прихильників ВО «Батьківщина» (побутує думка, що це і прихильники В. Медведчука) зробила спробу усунути Скоцика з посади і замінити його на людину ВО «Батьківщина» Сергія Гайдая. Серед розкольників – такі одіозні фігури, як Корбан, Поживалов, Данилів і т. п.

27 серпня 2018 року відбулося засідання стратегічної ради АПУ. Туди зайшли рядові члени партії і зачитали дуже жорстке та дивне звернення з вимогою терміново скликати політраду, де припинити повноваження розкольників через їхню співпрацю з Віктором Медведчуком.

За численними свідченнями, окремі політичні діячі намагаються використати електоральний потенціал партії для просування проросійських сил до органів державної влади України, – говориться у зверненні. – Зокрема, В. Медведчук, кум Путіна, за прямими вказівками з Кремля намагається привести до влади сумнозвісну Ю. Тимошенко. Кремлівський режим вважає Ю. Тимошенко найбільш прийнятною кандидатурою, яка сприятиме завершенню війни на Донбасі винятково на путінських умовах!

Для реалізації цих планів Медведчук обрав Аграрну партію України, яка має величезний потенціал, в першу чергу, серед сільського населення. Ця категорія, на думку російських політтехнологів, є головною соціальною базою для передвиборчої кампанії Юлії Тимошенко. Оскільки міські жителі у більшості розчаровані популізмом лідера «Батьківщини».

За планами московських кураторів, напередодні фактичного старту президентської кампанії лідер Аграрної партії має бути усунутий від керівництва політичною силою. За піар-стратегію відповідає В. Грановський, який є довіреною особою В. Медведчука.

Ініціативна група рядових членів АПУ висуває звинувачення тим, хто платить партії та визначає її курс. Наведені факти і прізвища межують з небезпечними для України процесами. Адже ми знаємо «роботу» піарника Грановського ще з часів виборів В. Ющенка. Це він був автором пропагандистської концепції поділу українців на «три сорти». Тоді вона дискредитувала Ющенка. А у 2014 році ця техноманія була використана Росією проти України під час захоплення Криму та розпалювання війни на Донбасі.

Далі у «Зверненні» йдеться про те, що ВО «Батьківщина» делегувала до АПУ своїх людей. Серед них є й бандити, які розкрадали державне майно.

На з’їзді, який мав би відбутися 22 вересня, голова виконкому Поживанов повинен був порушувати питання про недовіру голові партії В. Скоцику. І обрати нове керівництво, підконтрольне В. Медведчуку. І на президентських виборах агітуватимуть людей, які довіряють Аграрній партії України, голосувати за Юлю Тимошенко. На парламентських виборах таким чином до ВРУ можуть потрапити проросійські депутати. І це остаточно похоронить надію людей на возз’єднання з Європою.

І автори «Звернення» звернулися до голови партії з вимогою:

  • «Негайного скликання політичної ради, де розглянуть питання щодо дострокового припинення повноважень та виключення з лав партії заступників АПУ О. Корбана, Е. Зейналова, членів політради та президії В. Шандри, М. Поживанова, В. Євдокимова і радника голови В. Даниліва.
  • З метою припинення дискредитації партії припинити співробітництво з проросійськими елементами» (В. Грановський та ін..)

Голова АПУ встиг скликати політраду, на якій виконав вимоги ініціаторів. Партію очистили. Разом з тими, хто робив розкол на рівні Києва, з лав партії були виключені й ті, хто на місцях творив безлад.

Зокрема, згідно з рішенням № 14 від 13 вересня 2018 року Політрада припинила повноваження голови Чернівецької обласної парторганізації Козака В. В. і виключила його з членів АПУ.

Достроково припиненні повноваження заступників голови обласної парторганізації  Івасюк Р. І., Осадчук В. Д.,  Гаврилюка Ю. В., Демчака І. М.

Виконуючим обов’язки голови Чернівецької обласної партійної організації Аграрної партії України призначено Піхотіна Анатолія Федоровича.

Наразі готуються обласні конференції та з’їзд АПУ.

А тим часом опоненти Скоцика провели свій з’їзд та подали документи до Міністерства юстиції про зміну керівництва. Однак, за словами голови, міністерство проявило державницьку позицію і не зареєструвало їхній пакет документів.

Зараз АПУ звернулося до Генпрокурора, СБУ та МВС із заявами про вчинення проти партії кримінальних злочинів.

Ще реально й вибори не почалися, а проблем у партіях – хоч греблю гати. Першою почала Аграрна партія. Там точиться битва за селян. Хто переможе у ній, покаже ЧАС.

 

 

 

 

peredplata