ДО РАЮ ЗАКОРТІЛО?

У світі широко обговорюють фразу Путіна, яку він сказав на так званій “Валдайській зустрічі”, що відбулася чомусь не у місті Валдаї Новгородської області, а у чорноморському Сочі. Президент РФ заявив, що у разі війни росіяни “потраплять до раю”, а противники Росії “просто здохнуть”. Говорилося це у контексті можливого нанесення ядерного удару… Людство стривожене: якщо таке вилітає з уст лідера ядерної держави, то що у нього в голові? Правда, путінські холуї негайно почали пояснювати, що їхній господар “висловився алегорично”. Нічого собі – алегорія! Рейтинг цього діяча всередині Росії падає, економічна ситуація країни помітно погіршується, а в подібні моменти Путін завжди вдається до авантюр.

Провал за провалом

Україна рішуче виходить з московської орбіти, розриваючи останні пути, що пов’язували її з Росією. Незважаючи на шалений опір Московського патріархату, іде процес створення в нашій країні власної Помісної Православної Церкви, що дозволить остаточно позбавитися духовної залежності від Москви. Зростає міць українських Збройних Сил, у війська надходить новітня зброя українського виробництва, яка за характеристиками значно краще тих зразків, що раніше ставилися на озброєння. Сполучені Штати знімають обмеження на постачання в Україну сучасної зброї. Йдеться про надання нам американських винищувачів, а також фрегатів для Військово-морських Сил. Нагадаємо, що флагманом нашого військово-морського флоту є фрегат “Гетьман Сагайдачний” ще радянської моделі, американські же більш сучасні.

Сполучені Штати Америки підсилюють санкції проти Росії, і це веде до втечі капіталів з РФ. Російські ЗМІ закликають рядових громадян позбавлятися доларів і повністю переходити на розрахунки в рублях. Оглядачі вважають, що в країні готується заборона використання іноземної валюти за тими зразками, що були у покійному СССР. А це лише підсилює тривожні настрої серед громадськості, яка і так відчуває падіння свого життєвого рівня.

Старі запаси совєтських часів майже вичерпані, а нове виходить якимось недолугим. Фактично згорнуто космічну програму країни: нова ракета-носій не змогла вивести у космос російсько-американський екіпаж, який мав замінити тих, хто давно працює на космічній станції “Мир”. Дивом вдалося врятуватися російському космонавтові і американському астронавтові, що знаходилися у космічному кораблі, який не зміг вийти на орбіту.

З усіх боків в РФ якісь негаразди. Вже почали з Росії тікати високопосадовці, вивозячи накрадене за роки “вірного служіння Батьківщині-матері”. Награбованим мусять ділитися за кордоном, щоб отримати там притулок до початку серйозних подій у самій Росії, неминучість яких відчувають шкірою. А Путіну і тікати немає куди: на Заході проти нього діють санкції, а китайцям злодій і корупціонер такого масштабу не потрібний – у них і своїх  вистачає. Значить, мусить бідний “лідер нації” шукати виходу у себе вдома.

 

Чекістські стереотипи порятунку

Російська Федерація лише називається “федеративною державою”, насправді це є акціонерне товариство з обмеженою відповідальністю, створене спецслужбами, яке лише обслуговує  чекістів, що правлять країною. Для збереження своєї влади вони готові на все, а людське життя для шпигунів і вбивць цінності зовсім не має. Підірвати, застрелити, отруїти ці нащадки “залізного Фелікса” можуть кого завгодно. До речі, в сучасній Україні розсекречені документи совєтських органів державної безпеки, від знайомства з якими волосся стає дибки навіть у звичних до всього істориків. Так, нещодавно до широкої публіки потрапили документи 1940 року, в яких Четверте управління НКВД з Москви замовляло в Україні  50 кілограмів сушених грибів блідої поганки. Ними можна було до смерті отруїти не менше 16 тисяч чоловік! Без суду і слідства підмішають в їжу людині отруйний грибний порошок – і ще одного потенційного “ворога народу” віднесуть на цвинтар…

Нині для подібних акцій використовують радіоактивний полоній або отруйний газ “Новачок”. Втім, фантазія у професійних вбивць такими речами не обмежується. Коли їм потрібний значний суспільний резонанс, то організовують масові вбивства, й ще намагаються, щоб серед жертв було побільше дітей. Свого часу організували масове вбивство осетинських дітей у школі Беслану, скориставшись цим для дискредитації національно-визвольної боротьби чеченського народу. А днями в окупованій росіянами Керчі сталося масове вбивство учнів і співробітників політехнічного коледжу, де загинула 21 людина.

Російські власті відразу заткнули пельки тим, хто почав звинувачувати у цьому жахливому вбивстві “українських диверсантів”. Невдовзі стало зрозумілим – чому. Антиукраїнського їм і так вистачає, воно вже приїдається простим людям. А владним чекістам потрібний був привід для того, щоб розпочати кампанію з обеззброювання рядових громадян, в руках яких накопичилося забагато (як вважає влада) вогнепальної зброї. Тому на роль масового вбивці призначили 18-річного хлопця, який без проблем купив у магазині помпову рушницю і півтори сотні патронів невідомо за які кошти. Тепер розгортається кампанія з вимогою обмежити право рядових громадян на володіння вогнепальною зброєю.

Не випадково для резонансного теракту було обрано саме місто Керч: до нього веде недавно побудований Керченський міст, який перегородив вхід до Азовського моря. А українські власті готуються провести у цьому морі навчання своїх військово-морських сил, куди будуть запрошені й кораблі країн НАТО. У цей момент Москва оголосить введення “надзвичайного режиму” у Керчі у зв’язку з масовим вбивством, заборонивши іноземним кораблям проходити під Керченським мостом. І ще одну мету зуміли досягти організатори цього злочину. Іноземні держави почали висловлювати співчуття російській владі, причому не згадуючи при цьому, що Крим – окупована росіянами територія. Так поступила, наприклад, Велика Британія. А Кремль вже представляє справу так, що “світ починає визнавати Крим російським”.

Луб’янка активізує свою закордонну агентуру, щоб покращити свій зовнішньополітичний імідж. В Італії нині при владі знаходяться політичні сили, які виступають за негайне зняття міжнародних економічних санкцій з Росії. Деякі німецькі фірми вже порушують ці санкції. Так, фірма “Сіменс” завезла свої турбіни до окупованого Криму. На жаль, є чимало й інших прикладів подібних дій. Чекісти широко використовують підкуп іноземних чиновників для реалізації власних цілей. Хоча Путін і просторікує про “рай для росіян” у випадку війни, проте туди не дуже спішить сам, як і його підлеглі. Поки що лякає світ ядерною війною, щоб розвалити ЄС і НАТО, пересварити між собою західні країни. Втім, час працює не на нього. Міжнародні санкції свою справу роблять, Росія на очах послаблюється. У світі фактично розпочалася нова гонка ядерних озброєнь: США вийшли із договору з Росією про обмеження ракетно-ядерних озброєнь у зв’язку з тим, що Путін не виконує умови договору. А попередню гонку озброєнь не зміг витримати СССР, який був набагато сильніше сучасної Росії. Така ж доля обов’язково спіткає й путінську недо-імперію.

 

 

peredplata