НА СТАРТ! Частина 3

Добігає кінця перший етап президентської гонки, яка може завершитися вибором 31 березня. Але триватиме майже до Великодня, якщо буде 2-й тур.

Отож, закінчуються збори та з’їзди, де висувають кандидатів. Останні несуть свої документи у ЦВК, яка їх реєструє чи не реєструє. Висування триває до 3 лютого, реєстрація – до 8 лютого. Як і передбачала газета «Час», участь у виборах візьмуть майже 40 кандидатів.

Серед них тільки 5 матимуть гіпотетичну можливість взяти участь у другому турі. І один із них може стати президентом. Всім іншим відведена роль технічних кандидатів і статистів. Нагадуємо: Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Анатолій Гриценко, Володимир Зеленський та Юрій Бойко будуть боротися за найвищу посаду в Україні. Людям цікаво, хто представляє цих кандидатів на місцях. Про штаби Юлії Тимошенко і Петра Порошенко «Час» писав раніше.

Зараз про штаби у Чернівецькій області трьох інших претендентів.

Гриценко і його команда

Реальні шанси виграти вибори знову є в Анатолія Гриценка. Важливо зараз, аби їх не втратити. І хоч кінцевий результат залежатиме від роботи головного штабу у Києві, на місцях також штабісти можуть допомогти, а можуть і зашкодити. Це залежить від того, кого залучили до команди столичні політики і який ресурс виділено.

У Чернівецькій області головою виборчої кампанії, начальником обласного штабу Анатолія Гриценка призначено голову обкому партії «Громадянська позиція» Василя Макуха. Після виїзду до Канади попереднього голови Миколи Малярчука Василь Макух очолив партію в області. Його заступником призначено Ярослава Кирпушка. Як з’ясувалося,  пан Ярослав упродовж тривалого  час був одним з керівників осередку партії «Хвиля», яку очолює голова штабу Гриценка Віктор Чумак. Для чернівецького політичного бомонду партійність Кирпушка викликала здивування. Раніше він себе позиціонував тільки як громадський діяч, а не політик. Навіть очолив громадську раду при ОДА. Також Кирпушко – засновник не менше 5 громадських організацій та приватних підприємств і керує ще 6 ГО та ПП. Відомий у Чернівцях тим, що часто висуває свою кандидатуру на виборах міського голови і завжди програє.

У 2007 році балотувався у народні депутати від партії «Народна довіра».

Ще є 4 керівники окружних штабів. Це Павло Балацький на Бессарабському окрузі (Сокирянський, Кельменецький, Хотинський та Заставнівський райони).

Михайло Бауер – Глибоцький, Новоселицький, Герцаївський, частина Сторожинецького та Садгірський райони.

Борис Баглей – Чернівці, Сергій Тирон – Путильський, Вижницький, Кіцманський і частина Сторожинецького округу.

Серед відомих людей у штабі  – голова ГО «Майдан» Скорейко, Сірман, Кишлярук, Борець, Мазурашу та інші політичні і громадські діячі.

Зеленський і його команда

Як недивно, а в Україні з’явився запит на клоунів при владі. Спочатку їх сприймали жартома. А даремно. Бо чимало виборців таки серйозно вирішили голосувати за Володимира Зеленського. І він серйозно йде у президенти. Швидше, його таки веде Коломойський. Цим принижує українських людей.

Команда Зеленського йому відповідна. Така сама. Хоча, мало хто знає штабістів клоуна.

У Чернівецькій області кажуть, що Зеленського представляє якийсь «курятник». Чи то він сам про це каже?! На тому й усе.

Бойко і його команда

Якби Юрія Бойка обирали у Канаді, гарантовано не вибрали б. Бо там до партії регіонів і Опоблоку ставляться з великою недовірою. В Україні ще досі є частка виборців, які ностальгують за Януковичем і партією регіонів. Януковича післали на третій строк – засудили до 13 років тюрми. Він не може балотуватися. Тож з’явився Бойко.

Його на Буковині буде підтримувати Російська православна церква і Павел з Канади. Швидше за все Михайло Папієв візьме на себе турботи просування Бойка до президентської посади, бо у нього є ресурси, розум і гроші. З іншого боку йому на п’яти наступатиме Володир Кедь, який сьогодні очолює організацію Рабіновіча «За життя». Але таких якостей і коштів як Папієв він не має. Ото й усе.

А результати цього ми побачимо 31 березня, і «Час» покаже, кому довіряють буковинці.

Далі буде

 

peredplata