Чернівці заполонили аптеки: вони скрізь і всюди

Ви ніколи не замислювалися, чому у нас так багато аптек? Вони – на кожному кроці, скрізь і всюди. Якби не потрібні були ліки і товари, які продаються в аптеках, то й не було б цих торгових точок. Бо ще жодна аптека не працювала собі на збитки. Тільки на прибутки. Їхні прибутки – це наше здоров’я. Вірніше було б сказати, що відсутність здоров’я збагачує аптекарів, провізорів та медиків.

Ви колись звертали увагу на рекламу аптек, скажімо, однієї з них? На вивісках тих аптек якийсь чоловік бажає здоров’я … А посмішка така фальшива. А очиці хитрющі, прищурені. Ніби цей чоловік рекламує якісь смачненькі продукти, що потрібні людині щодня. Нічого схожого. Він нам бажає здоров’я. Нібито.  Бо добре знає: коли ми будемо здорові, то він і його пілюлі будуть бідні та розорені.

Отакі аптеки зараз в Україні. Нація активно втрачає здоров’я. І на цьому отримують надприбутки ті, хто виготовляє та продає ліки.

Шкода, що замість аптек і містах і селах не будують спортивні майданчики, спортивні зали і т. д. Приміром, немає жодного сучасного приміщення для занять настільним тенісом, який стає дедалі популярнішим.

Пройдемося центром Чернівців.  Наприклад,  від ратуші в радіусі 200м і порахуємо, скільки довкола аптек.

Отож від Центральної площі до вулиці Штейнбарга – 5 аптек. Від початку вулиці Руської  до Греко-католицької церкви – 4. По Головній догори на 200 м – 5, вниз – 4.

А ще по 2-3 аптеки довкола малих вулиць. І виходить не менше 20 аптек у радіусі 200 метрів. Крім цього ще врахуйте 2 поліклініки, 5 стоматологічних кабінетів та інших закладів, які нас повинні лікувати. Тобто розвиток населеного пункту починається мало не з моргу.

А тепер порахуйте спортивні майданчики. У центрі міста – жодного. Навіть внутрішній пустир між вулицями Андрія Шептицького та Шкільною занедбаний, захаращений і перетворений на прихисток

для наркоманів. Всього на цій території довкола Центральної площі залишився один зал для занять боксом і спортивний зал будівельного технікуму.

Аптекарі знищують спортсменів, тренерів, фізкультурників. І їм тут наполегливо сприяють. Замість того, аби відкривати тренажерні зали, спортивні майданчики, віддають приміщення аптекарям та стоматологам.

Замість того, щоб надавати на пільгових умовах в оренду залів для розвитку фізкультури та спорту, міська рада, її виконком і депутати продовжують сприяти розвитку і розширенню аптечної мережі.

Скажіть, будь ласка, якому дурневі спало на думку, аби по вулиці Університетській у трьох будинках поспіль відкрили три аптеки і одну велику – у приміщенні «Укртелекому» через дорогу?!

Тож не питайте більше про здоров’я. Воно, як і гарний настрій,  в порядку хіба що в тих же аптекарів…

 

peredplata