Ігор Коломойський. Інтерв’ю “про все”

Олігарх  Ігор Коломойський, якого пов’язують з переможцем президентських виборів Володимиром Зеленським, дав інтерв’ю розслідувачам з програми «Наші гроші», яке було опубліковане на каналі Bihus.info 2 травня.

 

 

Про стосунки з Аваковим і перемогу Зеленського

 

Коломойський заявив, що постійно спілкується з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і зауважив, що “у нас є фан-клуб» Володимира Зеленського, який вболівав за новообраного президента України, а також за Юлію Тимошенко. «Вболівали проти Петра (Порошенка – Ред.)”, – сказав він.

 

Критика Зеленського

 

Коломойський розкритикував Зеленського за ідею провести зустріч з представниками великого, середнього і малого бізнесу. “Збирати всіх разом – це утопія. Тобто, якщо ти хочеш з кимось спілкуватися, спілкуйся один на один. З великим бізнесом не спілкуються як з колгоспом. Це не колгоспні збори. У кожного гроші люблять тишу, і ніхто не буде розповідати свої секрети і вивертати душу навстіж”, – сказав олігарх, коментуючи зроблену напередодні Зеленським заяву про те, що він запрошує представників великого, малого та середнього бізнесу на зустріч “найближчим часом”, – сказав він.

 

Про Порошенка і 1+1

 

Олігарх вважає, що Порошенко програв вибори, тому що у нього не було 1+1. У лютому 2016 року Порошенко домовився, що купить у Суркісів 25% телеканалу. Потім хотів домовлятися зі мною, щоб я продав йому ще 25%. Сума була близько 250 мільйонів.

 

Про Приватбанк

 

На думку Коломойського, держава порушила договір про націоналізацію Приватбанку: в бюджеті-2017 не прописана можливість зворотного викупу акцій. Він хоче, щоб були покарані винуватці, хто це зробив і вважає, що втрачені гроші йому має віддати Міністерство фінансів України, тобто держава.

 

Про Януковича та Революцію Гідності

 

За словами Коломойського, під час президентства Віктора Януковича був злочинний режим і іншого шляху, крім як “повстання”, не було. Водночас, на його думку, революція це завжди погано. “Майдан – це погано, тому що влада Януковича довела до Майдану, але революція це завжди погано”. Мовляв, саме через це країна втратила 13 мільйонів населення, Крим і Донбас.

 

Про стосунки з Портновим

 

Коломойський заявив, що колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов – не апологет режиму Януковича, він виконував свою роботу. Водночас олігарх зазначив, що він перебуває в хороших відносинах з Портновим уже 20 років.  При цьому, за його словами, Портнов не має відношення до команди Зеленського.

 

Про війну на Донбасі

 

Коломойський назвав війну на сході України «громадянським конфліктом». “Громадянський конфлікт, можна сказати і громадянська війна, але це занадто глобально, а це громадянський конфлікт”, – вважає він. Мовляв, на сході України “воюють українці з українцями”. На думку олігарха, спровокувала і організувала конфлікт з однієї сторони Росія, а з другої – “революціонери, які бігали по парламенту і відміняли закони” і також “взаємна ненависть”.

 

Водночас він вважає, що організована Росією “громадянська війна” на Донбасі завершиться одразу, коли РФ припинить підтримувати бойовиків.

peredplata