У Чернівцях повний хаос: місто руйнується, доріг нема

Гоголь – великий український письменник. Але навіщо у Чернівцях його зрозуміли буквально. Він же про Росію казав, що там дві проблеми: дураки і дороги. А Росія – це не Україна. І навіть не Чернівці.

У нас є тільки одна проблема. Це – дурні при владі. А від них уже всі похідні: і дороги, і сміття, і бідність, і транспорт…

Якби ми не були такі дурні, як є, то ще років п’ять тому зробили би першу дефенестрацію у Чернівецькій  мерії. Якщо б це не допомогло, то зараз зробили б уже другу. Сподіваюся, наші читачі знають, що таке «дефенестрація». Це – викидання депутатів і мера з вікон ратуші на купи гною. Всі проблеми міста сьогодні виходять від їхньої так званої діяльності. Вони почергово звинувачують один одного у бездіяльності. І у той час ніхто з них нічого не робить ні для Чернівців, ні для чернівчан.  Раз на 5 років депутати використовують чернівчан для отримання своїх мандатів, а мер для свого мерського ланцюга. І після цього кожен з них дбає про себе, свою сім’ю, свого кума, фіна, свата…

Аби приховувати від інших свою підлу діяльність, вони влаштовують бої містечкового значення. Спочатку депутати поборюють мера і відправляють його в опозицію. Йому там не дуже погано живеться. Бо він отримує великі кошти у центрі зайнятості відпочиває. Іноді збирає прес-конференції, на яких клеймить ганьбою депутатів. Також жорстоко критикує їх. Особливо тоді, коли вони таки щось та роблять. Чи, принаймні, прагнуть робити для міста і людей.

Запам’ятаймо це – критиці піддається тільки те і тоді, коли щось корисне роблять для міста.

Згадайте, як почався ремонт проспекту Незалежності, вул. Героїв Майдану, заміна пошкоджених плит на вулиці О. Кобилянської.

Мер Каспрук та його радниця Ірина Карімова каменя на камені не залишили від Продана і тих, хто хоч щось намагався зробити.

Під мерією влаштовували мітинги, у сесійну залу заводили «городських самушедших», котрі з піною на губах клеймили ганьбою депутатів.

Мер і залишки його команди не підказували, як краще зробити для міста і чернівчан, а заважали будь-якій роботі.

Через певний час мер Каспрук повернувся в свій кабінет. І також почав щось робити. Відразу з’явився Продан з депутатами і почав заважати. То вулицю Хотинську, то Сторожинецьку, то Кармелюка, то Переяславську, то… ніяку не дають навіть починати робити.

Тепер з іншого табору під стінами мерії водять тих же самих «городських самушедших», зривають сесії, клеймлять ганьбою.

А дороги за цей час уже доведені до такого стану, за яким їм настає повний гаплик! Скоро їх уже відновити буде неможливо.

Складається враження, що кожному угрупуванню у міській раді вигідна саме така ситуація.

Бо вона приносить депутатам і мерові добрі статки. Навіть за вимушений прогул Каспрук отримає майже триста тисяч гривень. А ще він одержав чимало грошей у фонді зайнятості. І таким чином, нічого не роблячи, ні за що не відповідаючи, Олексій Каспрук отримав майже півмільйона гривень.

Хто з чернівецьких людей не хотів би мати такі зарплати, особливо не напружуючись?!

З іншого боку, депутати міської ради згідно з їхніми деклараціями стають супербагатими людьми. Пам’ятаєте, як депутати від ВО «Свобода» прийшли до міської ради?.. У них за душею не було ні копійки, не було майна рухомого та нерухомого (якщо не враховувати бубона, з яким по Чернівцях депутат Ілюк водив кагебіста Прядка). Зараз депутати від ВО «Свобода» вже „нацарювали” і авта, і квартири, і гроші.

Сам Василь Продан свої статки збільшив у рази. У нього є дороговартісні  автомобілі, київські та чернівецькі квартири, земля…

Ще вчорашній підліток Володимир Бешлей, якого з політичної пипки вигодував Микола Федорук, сьогодні роз’їжджає на авті, ціна якого сотні  тисяч. Він його придбав тоді, коли ще не працював на жодній посаді, не мав жодної бізнесової справи.

Звідки взяв багатства?.. Значить, це йому дало депутатство.

А сам мер Олексій Каспрук, якого депутати звинувачують в незаконному заволодінні пентхаусом, говорить, що ми всі дорослі люди і прекрасно розуміємо, звідки у депутатів великі статки. Мовляв, у Чернівцях подейкують, що престижні земельні ділянки передаються не за просто так. А за гроші.

  • І не тільки землі розбазарюють, – каже мер. – А й майно. Ще й хабарі беруть за вирішення питань по продажу майна, приватизації, оренди!

Виникає закономірне питання: ми дорослі люди і все розуміємо, а прокурор, начальник поліції, начальник СБУ, судді і вся правоохоронна система у Чернівцях складається з якихось підлітків, які нічого не розуміють. Бо ще жодного міського хабарника (не має значення чи він проданівський, чи каспруківський) не посадили до тюрми.

Невже в долі?!

Отож у місті повний хаос. І нема на те ради. У цьому хаосі руйнуються Чернівці, зневірюються люди. Тільки тим, хто хаос нині очолює, комфортно і ситно живеться тут.

А дорогам – гаплик!

 

 

peredplata