Чернівці – найбільш \”торгове\” місто

Чернівці - найбільш "торгове" містоНайбільш насичений торговельною нерухомістю місто України – Чернівці. Причому відразу з двох різних способів оцінки – співвідношенню обороту до площ, а також кількістю торговельних площ до кількості населення. Про це розповів Віталій Бойко, керуючий партнер компанії UTG, пише \”Бізнес\”.

За словами експерта, якщо дивитися на співвідношення роздрібного торговельного обороту до торговельних площ, представлених в місті, сьогодні одними з найбільш насичених торговельною нерухомістю українських міст є Чернівці, Херсон та Миколаїв.

\”А найбільш ненасиченими за цим показником є такі міста, як Київ, Львів, Сімферополь, Кіровоград і Чернігів\”, – стверджує В. Бойко.

На думку експерта, хоча не всі перераховані міста будуть цікаві для мережевих рітейлерів, запропонований спосіб оцінки насиченості більш точно відображає ситуацію, ніж традиційний.

\”Зрозуміло, що не всі з цих міст є привабливими для входу в них мережевих рітейлерів, але нам здається, що показник співвідношення роздрібного товарообігу до кількості торгових площ – більш адекватний, ніж показник співвідношення кількості торгових площ до кількості мешканців того чи іншого міста, який часто використовують, оцінюючи насиченість ринків торговельної нерухомості \”, – зазначив експерт.

Нагадаємо, за \”традиційними\” показниками насиченості торговельними площами лідерами серед українських міст є Чернівці та Дніпропетровськ.
Джерело

peredplata