За завишені тарифи на Буковині оштрафовано 2 комунальні підприємства

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України за зловживання монопольним становищем на ринку вивезення та захороненням твердих побутових відходів оштрафовано два комунальні підприємства. Про це повідомляє Чернівецьке обласне відділення Антимонопольного комітету України.

Територіальним відділенням при проведенні дослідження діяльності суб’єктів господарювання на регіональних ринках пов’язаних з вивезенням (збиранням і перевезенням) та захороненням твердих побутових відходів, встановлено порушення конкуренційного законодавства з боку комунального підприємства «Новоселицька міська тепломережа» (м.Новоселиця) та Герцаївського виробничого управління житлово-комунального господарства (м. Герца).

З‘ясовано, що підприємствами-монополістами нав’язувались споживачам договори про надання зазначених послуг, умови яких не відповідають Типовому договору, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України, а також застосовувались тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів з порушенням норм чинного законодавства.

Адміністративною колегією територіального відділення зобов’язано КП «Новоселицька міська тепломережа» та Герцаївське виробниче управління житлово-комунального господарства усунути виявлені порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом приведення своєї діяльності у відповідність вимогам чинного законодавства та сплатити штрафні санкції до державного бюджету.

peredplata