На Буковині дві районних ради вже хочуть скасування законів про розмитнення так званих “євроблях”

Вижницька районна ради ухвалила рішення, яким ПІДТРИМала ЗВЕРНЕННЯ Глибоцької районної ради Чернівецької області щодо транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Нагадаємо, з 25 листопада 2018 року по 10 січня 2019 року сума надходжень до бюджету від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації склала 1,566 млрд грн. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

З цієї суми 158,2 млн гривень – мито, 495,5 млн грн – ПДВ, 738 млн грн – акцизний податок, 174,1 млн гривень – кошти, які були добровільно сплачені громадянами до держбюджету для звільнення від адміністративної відповідальності за порушення митних режимів.

Усі митні платежі, які надходять від митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації, спрямовуються до Пенсійного фонду України.

За вказаний період було здійснено митне оформлення 24,6 тис. автомобілів з іноземною реєстрацію, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Із загальної кількості оформлених авто – понад 21 тис. транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили кошти в розмірі 8,5 тис грн за кожне авто, що звільнило їх від адміністративної відповідальності.

Як свідчать дані митної статистики, протягом останніх двох тижнів в середньому за добу здійснюється митне оформлення 1,5 тисячі транспортних засобів з іноземною реєстрацію.

Водночас, як повідомляють ЗМІ, ДФС не планує продовжувати пільговий режим митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Віктор Кривицький заявив, що інформація про можливе продовження пільгового режиму митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, не відповідає дійсності, інформує Ukr.Media.

Кривицький повідомив, що під час його робочої зустрічі з главою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Южаніною Н.П було з’ясовано, що продовження пільгового періоду не планується. Кривицький нагадав, що дія пільгового періоду завершується 22 лютого 2019 року. Повідомляється, що після цієї дати власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу.

Більш того, з травня 2019 року до порушників митних режимів “транзит” та “тимчасове ввезення” правоохоронці почнуть застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації транспортного засобу.

З початку року в зонах митного контролю деяких митниць накопичилася значна кількість автомобілів, власники яких очікують сплати встановлених державою платежів, завершення процедури на митниці і в законному руслі використовувати автомобілі.

Швидкому процесу заважають дії деяких “популістів”, які радять власникам автомобілів не поспішати з митним оформленням, і пояснюють це тим, що буде продовжено дію пільгового періоду, змінено тимчасовий порядок митного оформлення транспортних засобів.

Джерело: http://oksanaprodan.com.ua/rishennya-vyzhnytskoji-rajonnoji-rady-pro-pidtrymku-zvernennya-hlybotskoji-rajonnoji-rady-chernivetskoji-oblasti-schodo-transportnyh-zasobiv-z-inozemnoyu-rejestratsijeyu/

https://zaxid.net/news/

peredplata