Чернівецькі слідчі розкрили шахрайство, скоєне на території Німеччини

Зловживаючи довірою іноземної компанії, зловмисник заволодів дорогим позашляховиком і перевіз його в Україну. Поліцейські розшукали і шахрая, і автомобіль.

У лютому поточного року до Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області з повідомленням про шахрайство звернулася представник іноземної фінансової установи. Заявниця розповіла, що у жовтні 2017 року громадянин України уклав у Німеччині договір лізингу на придбання нового автомобіля «Volkswagen Tiguan», вартістю майже 53 тисячі євро. Отримавши позашляховик, чоловік перевіз його на територію України та ухиляється від виконання умов договору.

На підставі отриманої заяви слідчі розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Завдяки співпраці з Національним центральним бюро Інтерполу в Німеччині, буковинські слідчі встановили особу правопорушника – 47-річного мешканця міста Дніпро.

Крім цього, під час досудового розслідування встановлено, що відповідно до обліків Генерального секретаріату Інтерполу, вказаний транспортний засіб перебуває в міжнародному розшуку з грудня 2017 року.

На підставі отриманої інформації буковинські поліцейські спільно з колегами з Дніпропетровської області розшукали та вилучили автомобіль. Позашляховик доставлено до Чернівців для повернення законному власнику – іноземній фінансовій установі.

Наразі триває досудове розслідування, слідчі встановлюють всі обставини злочину.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/cherniveczki-slidchi-rozkrili-shaxrajstvo-skojene-na-teritoriji-nimechchini/

peredplata