Для власників «євроблях» з травня підвищують штрафи

Хто не розмитнить автомобіль буде платити штраф 170 тисяч гривень.

З 24 травня власники авто з іноземною реєстрацією, які вчасно не здійснили їхнє митне оформлення, платитимуть штрафи по 170 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Також поліція на місці може виписати штраф від 8,5 до 17 тис. грн.

Буде заборонено використання такого автомобіля для підприємницької діяльності – наприклад, для роботи у службі таксі. За порушення цього правила загрожує штраф в розмірі 34 тис. грн. Власник “євробляхи” не зможе передати таку машину в користування іншим особам або розібрати її на запчастини.

“Ми будемо перекривати всі в’їзди і виїзди з Києва, ключові магістралі, центральні вулиці. Тобто це буде дуже глобальна акція”, – сказав голова ГО “Авто Євро Сила” Олег Ярошевич. На акції очікують зібрати від 50 до 100 тис. осіб.

За його словами, серед вимог – закріплення на законодавчому рівні повернення ПДВ для автовласників, які пригнали авто з-за кордону, а також прибрання з митної формули віку авто. Так роблять у ЄС та США.

Як зазначається, з 25 листопада 2018 року набрали чинності закони, якими внесені зміни до Податкового та Митного кодексів України в частині оподаткування та розмитнення авто на єврономерах. Однією з норм цих законів передбачено звільнення від відповідальності за порушення митних правил тих осіб, які ввезли такі авто в період з 01 січня 2015 року до 24 листопада 2018 року та порушили норми митного законодавства України, однак звернулись до митниці для їх легалізації в термін до кінця травня 2019 року.

Водночас, для тих, хто вчасно не розмитнить “євробляхи”, від кінця травня поточного року штрафи зростуть до 170 тис. гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто.

Крім того, у ДФС звертають увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автівки на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує.

Зазначимо, 22 лютого 2019 року сплив термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

peredplata