Закордонний відпочинок подешевшав, але українці про це не знають

Закордонний відпочинок подешевшав, але українці про це не знаютьЦього літа турецькі та європейські готелі істотно знижують ціни для туристів. Однак українські турагентства розповідають клієнтам про відпочинок, що дорожчає, і заробляють на великій різниці в ціні на тури

Як пише «Ділова столиця», через економічну кризу цього літа Європа заманює туристів додатковими знижками. Так, в Греції в нинішньому сезоні ціни в більшості готелів знизилися на 10%, а деякі готові поступитися і до 20-25%.

За даними видання, вартість двомісного номера в хорошому тризірковому готелі зараз становить близько 40 євро, а апартаменти такого ж рівня здаються за 20 євро на добу.

Також через економічні проблеми в травні ціни на свої готелі на 7-10% знизили і в Іспанії. У червні відпочинок у цій країні подешевшав ще на 5-7%. Крім того, Греція та Іспанія помітно пом´якшили візові умови для туристів. Активність греків та іспанців змусила переглянути тарифну політику і в інших країнах, насамперед у Туреччині.

У цій ситуації українські туроператори на словах підтверджують, що вартість відпочинку в Європі дійсно знизилася, але про суми знижок багато хто воліє умовчувати. Так, якщо грецькі та іспанські готелі дають знижку в 10-15%, то в пакетній пропозиції зниження ціни на проживання не перевищує 3-5% або взагалі відсутнє.

Як зазначає видання, українські турагентства заробляють на непоінформованості туристів чималу маржу. Наприклад, на сайті тризірковому готелі Lomeniz на Родосі доступні для прямого бронювання двомісні номери по 40 євро на добу. З урахуванням перельоту (300 євро за людину) і страховки (20 євро) подорож на двох обійдеться в 950 євро. Наші ж турагентства продають путівку на двох в цей готель за 1,3 тис. євро. І це з урахуванням додаткових знижок на переліт і проживання, які турагентства отримують від готельєрів, і низьку ціну чартерів.

Таким чином, робить висновок видання, європейські готельєри, які сподівалися заманити більше туристів за рахунок знижок, лише сприяють збагаченню українських туроператорів.

Як писали раніше «Коментарі», гравці туристичного ринку стверджували, що ціни на відпочинок в цьому сезоні залишаються на рівні минулого року.

Крім того, ще в березні представники туристичного бізнесу стверджували, що лідерство у туристичному напрямку традиційно демонструють Туреччина, Єгипет, Іспанія, Чорногорія, Греція, Хорватія, Болгарія, ОАЕ, Ізраїль.

«Коментарі»

peredplata