У селі Топорівці, що на Буковині, люди не вірять у вбивство матір’ю своїх дітей

У селі Топорівці, що на Буковині, люди не вірять у вбивство матір’ю своїх дітейСусіди розстріляної на Прикарпатті родини із Чернівців впевнені: жінка не могла вбити своїх дітей, адже дуже їх любила. Тож люди у версію правоохоронців, згідно з якою, мати із мисливської рушниці застрелила трьох своїх дітей, чоловіка, а потім вбила себе, не вірять.

Про це йдеться у сюжеті журналіста програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Івана Гончарюка.

Микола Кристюк живе через дорогу від будинку загиблих. Чоловік не може повірити, що сталося таке лихо. Розповідає: сусіди були неконфліктними, жили, як усі – працювали, виховували дітей, мали господарку.

«Вона – собі на роботі. Чоловік тут порався по господарству, помідори вирощував, мали невеличкий город, жили добре. Ніколи вони не голодували, до сусідів не ходили, нічого не просили, завжди діти були нагодовані. Версія про вбивство і самогубство – хибна. Це нереально просто. Я вважаю, що вона такого з дітьми зробити не змогла б», – розповідає Микола.

У те, що 26-річна Тетяна застрелила усю свою сім’ю, не хочуть вірити чи не всім селом. Водночас, правоохоронці серед версій убивства називають сімейний конфлікт. Або ж, припускають, що дорослі вживали якісь психотропні речовини. Однак, у сільській раді і це спростовують: кажуть, сім’я жила незаможно, та й подружжя було порядним – схильності до наркотиків за ними не помічали.

«Не віриться нікому, що вона наклала на себе рук і вбила сім’ю. Таке неможливо, в це ніхто не може повірити. А тому, щоб, як сказали в Івано-Франківській області прокурор чи начальник МВС, що зловживала наркотиками, це взагалі неможливо. Оскільки на психотропні речовини потрібно мати кошти, та й і не були вони до цього схильними», – роздумує топорівський сільський голова Іван Дутчак.

Наразі справу розслідують івано-франківські правоохоронці. Вони й мають встановити причину та мотиви смерті цілої родини. Усю ж сім’ю поховають сьогодні, 19 грудня, на Житомирщині, звідки була родом Тетяна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у лісовому масиві поблизу с. Микуличин Яремчанської МР Івано-Франківської області виявлено тіла п’ятьох осіб (двоє дорослих та троє дітей віком 5-7 років) з ознаками насильницької смерті (сліди від пострілів вогнепальної зброї).

Згодом правоохоронці озвучили головну версію слідства – вбивство батьками своїх дітей та вчинення самогубства.

peredplata