Чернівчанка Олена Абрамова: «Спасибі за добро!» «Час» допомагає людям

Черговим доводом цього є нещодавнє (безкоштовне!) отримання мешканкою Чернівців, дитиною війни, пенсіонеркою Гізелою-Оленою Абрамовою новенької газової плитки замість старої, котра довго служила господині та у 2013 році стала аварійною та непридатною для користування.

Тоді, за допомогою працівників підприємства «Регіон-Центр», яке є балансоутримувачем будинку по вулиці Горького, де мешкає пенсіонерка, їй вдалося стати на чергу на отримання взамін аварійної нової плити в управлінні соціального захисту населення Шевченківської районної у Чернівцях ради. Але минув 2013-й, 2014-й рік.

Жінка, побоюючись за власне здоров’я (бо щоразу, вмикаючи аварійну конфорку, аби бодай щось приготувати чи підігріти, наражалася на небезпеку) , а ще – здоров’я та навіть життя сусідів, постійно нагадувала працівникам управління про себе та просила задовольнити її заяву. У відповідь щоразу – щось на кшталт «багато тут таких (читаймо – у черзі за плитою), а виділених коштів не вистачає». Стомившись від очікування, Олена Антонівна звернулася до газети…

Ми писали про митарства літньої жінки наприкінці березня. Тоді саме зрозуміли, наскільки вона права, коли розшукували задля отримання роз’яснення та коментаря з цього питання декількох чиновників районної ради, але не знайшли їх на роботі. Після того залишили за собою право відстежити процес отримання «пільгової» плитки нашою читачкою.

І о, диво – пані Абрамова зателефонувала до редакції та з радістю повідомила, що дочекалася обіцяного.

Чернівчанка Олена Абрамова: «Спасибі за добро!» «Час» допомагає людям

…Наш кореспондент розділила з господинею її радість, відвідавши жінку саме тоді, коли газівники з фірми «ПОЛІАРТ» Сергій Гантюк та Олег Чвірск підключали отриману пані Опеною «соціальну» новеньку чотириконфорну плиту фірми «NORD». Хлопці працювали швидко, професійно, відчувалося, що вони – справжні майстри своєї справи.

А коли закінчили роботу, провели своєрідний інструктаж господині, як користуватися плитою, як правильно вмикати духовку, як експлуатувати обнову, аби вона довго служила. А ще – чітко, терпляче відповіли на всі «газові» запитання Олени Антонівни.

Чернівчанка Олена Абрамова: «Спасибі за добро!» «Час» допомагає людям

…Очі жінки світяться щастям. Вона безмежно вдячна всім, хто був причетний до її проблеми, а це насамперед працівник «Регіон-Центру» Роман Косий, його очільник Віктор Мельничук, що не відхилив свого часу звернення Олени Абрамової, працівники Шевченківського райуправління соцзахисту населення та майстри газової справи Сергій та Олег, котрі проявили навдивовижу щиру турботу про цю толерантну, мудру та терплячу літню чернівчанку.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata