На Хотинщині блискавка вбила хлопчика

Як повідомили у Головному управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, біда трапилася 4-го червня. Наразі правоохоронці здійснюють розслідування трагічного випадку.

Зі слів односельців, 14-літній Сашко з бабусею пасли корову в полі між селами Білівці та Ярівка. Раптом почалася гроза, і вони разом почали бігти, аби сховатися від дощу під деревом. Бабуся бігла попереду, хлопчик – за кілька кроків від неї. У селі кажуть, що напевно, Сашко взявся рукою за металевий ланцюг корови…

Блискавка влучила у хлопчика, він загинув на місці одразу. Розряд був такої потужності, що на дитині понівечився весь одяг. Кажуть, Сашко ще встиг покликати бабусю, а коли та повернулася, він вже був мертвим.

Дуже болісно відреагувала на смерть брата сестра-«двійняшка», котра була на той момент удома. Білівчани кажуть, що дівчинка заледве не втратила свідомість та відчула, що від неї буцімто різко щось відірвалося. Для всієї дружної родини втрата цієї дитини – непоправне горе. Усі мешканці Білівців та довколишніх сіл досі не можуть отямитися від того, що трапилося. Тіло загиблого направили на судово-медичну експертизу до Чернівців.

У зв’язку з цією трагічною подією та небезпекою ураження блискавкою Головне управління ДСНС області закликає громадян бути обачними та завжди дотримуватись під час грози таких правил:
• перебуваючи під час грози удома, слід негайно зачинити вікна та двері, вимкнути з розеток всі електроприлади та мобільники;
• якщо гроза застала у полі, потрібно одразу ж знайти низину, присісти і перечекати негоду;
• обов’язково слід вимкнути мобільний телефон, бо він притягує електричні розряди;
• не можна ховатись від грози під деревом, яке росте поодинці, бо гроза зазвичай саме туди і влучає. Потрібно уникати також підвищених ділянок місцевості: горбів, скель і т.п.
• під час грози не можна перебувати поблизу водних плес;
• усі металеві предмети потрібно відкласти подалі від себе. Їдучи велосипедом, слід зупинитись і відійти від нього, перечекати грозу на віддалі.

Бережіть себе і нехай Бог вас береже!
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata