Папієв продає труханів на Буковині людині Яценюка

Папієв продає труханів на Буковині людині ЯценюкаЯк стало відомо газеті «Час» із достовірних джерел у столиці, колишній губернатор Буковини і перший секретар СДПУ(о) та партії регіонів Михайло Папієв збирається втікати з України.

Він квапливо спродує свій бізнес у Шипинцях та Драчинцях. Там у нього був великий комплекс з вирощування труханів. Окрім цього, Папієв у Драчинцях спорудив собі великий житловий комплекс з палацами, спортмайданчиками, басейнами та вертолітним аеродромом. Його пасинок Артем тримав у Драчинцях супердорогі авта та квадроцикли. Він зневажав селян, ганяв селом на своїй техніці, ріс гидотним хлопцем. Та, незважаючи на це, став депутатом верховної ради. Недавно виявлено низку документів «чорної бухгалтерії», які підтверджують, що Артем Семенюк підкуповував виборців.
Також Папієв збудував переробний завод на землях села Шипинці Кіцманського району. Але не розплатився з людьми, котрі працювали на будівництві. Як компенсацію за свою працю, люди тепер розбирають муровані паркани заводу, який так і не встиг запустити у дію колишній губернатор Папієв.

А ще у дні революції Гідності революціонери зайшли на підприємство Папiєва у Драчинцях і виявили там нове, ще запаковане обладнання для переробного заводу. Його було настільки багато, що не вмістилося у два великі павільйони і 4 фури. За кілька днів це обладнання кудись безслідно зникло. А потім з’ясувалося, що воно було ввезене в Україну без сплати мита на суму близько 9 мільйонів доларів США.

Усе це добро Папiєва було нажите нечесною працею в партії Медведчука СДПУ (о) спочатку і у Януковича ПР потім. Коли Папієв втік з області, Максим Бурбак вимагав його затримати за те, що у 2012 році Михайло Миколайович втручався у виборчий процес, будучи головою ОДА. Він відкрито агітував за членів ПР та підкуповував і залякував виборців.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження з цього приводу і раз за разом повідомляла Максима Бурбака та громаду про хід справи. Нібито опитано сотні свідків, і ось-ось справа буде спрямована до суду.
Але не так сталося, як гадалося і як прокуратура казала. Досі жодних справжніх порухів щодо криміналу Папiєва нема.
Та невдовзі Максим Бурбак став головою фракції НФ у верховній раді. І вже у цьому статусі звернувся до Генпрокурора, аби прискорити провадження і розслідування кримінальних діянь Папiєва на теренах Буковини. Бо, окрім незаконної агітації на виборах, Папієв ще й під час революції Гідності вимагав застосувати силу і зброю проти мирних мітингувальників Буковини. Дуже активно він намагався посадити мене до тюрми за те, що ненавидів я Януковича і його партію регіонів. У революційні дні січня-лютого 2014 року Папієв не сходив з екранів ТБ, де вимагав від силовиків, прокурорів та суддів відправити мене, як мінімум, на 8 років до тюрми. Тоді йому це не вдалося. І вже 21 лютого треба було втікати з Буковини у світ за очі. На якийсь час Папієв зник з поля політичного зору. А восени 2014 року знову вигулькнув у списках «Опозиційного блоку» до парламенту України. І став народним депутатом.

Зараз голова фракції НФ Максим Бурбак добивається таки справжньої відповідальності Папiєва. І, напевно, вже досяг у цьому успіху. Бо саме днями стало відомо, що Папієв продає труханів разом з селами Драчинці та Шипинці.

А купує це все «зо всім» наближена до Яценюка особа (хоча навряд чи вона офіційно зареєструє на себе труханівську імперію Папiєва), народний депутат. Кажуть, що він є пулярцем партії і був (чи ще досі є) бізнес-партнером Ігоря Коломойського. Інтереси цього бізнесмена протягнулися з Івано-Франківська через Волинь до Києва. Хоч він скромно вказує, що живе на тисячу гривень у місяць, але є одним із найбагатших «фронтовиків» України.

Імперію труханів Папiєва «разом зо всім» купують за 25 000 000 доларів США. Гроші грубі і великі. За них Михайло Папієв безбідно житиме десь там, на Рубльовці під Москвою. А те, що він уже «нагострив лижі», сумніву нема. Бо саме у вівторок Генпрокурор Віктор Шокін заявив: «У ході слідства встановлені особи з числа колишніх депутатів партії регіонів – на сьогодні народних обранців. Зараз готується подання до ВРУ про позбавлення їх недоторканності та арешт». Очевидно, серед цих майбутніх арештантів є й Михайло Папієв.

Тільки одне дивує: навіщо Папієву платити 25 млн. доларів США за «імперію труханів», коли після його втечі можна забрати її безплатно? Просто конфіскувати. Може, фронтовики не хочуть уподібнюватися комуністам? Тож і роблять все нібито цивілізовано, по-європейськи.
Ось тільки де взяли такі грубі гроші на оплату Папiєву? Про це мовчать історія і прокуратура.
Поки що…

Петро КОБЕВКО

Фото БукІнфо

peredplata