У дворах Чернівців з\’являться скульптури історичних мешканців міста

У дворах Чернівців з'являться скульптури історичних мешканців міста
Двоє чернівецьких скульпторів починають проект, мета якого – зробити Чернівці максимально привабливим у туристичному відношенні містом, додавши в нього багато архітектурних «родзинок». Про це розповідає сюжет Телеканалу «Чернівці».

«Ми вирішили додати у наше місто якихось таких туристичних родзинок, які б підняли рівень туризму у Чернівцях. Так робиться у багатьох містах Європи, зокрема Вроцлав відомий своїми «гномиками», – говорить викладач керамічного гуртка міського Палацу дітей та юнацтва Сергій Богопольський.

Однак замість гномиків в Чернівцях з\’являться невеликі скульптури історичних жителів міста – для початку це будуть фігурки євреїв, австрійців, поляків.

Директор галереї «Sweet Art Знання» Наталія Богомас каже, що незважаючи на те, що скульптори по суті є аматорами, скульптури у них виходять досить високохудожніми творами, які гідно доповнять архітектурний простір міста.

Скульптури будуть розміщувати у двориках і скверах міста. Першим буде образ єврея – як найбільш характерного жителя Чернівців.

«Для мене Чернівці в першу чергу асоціюються саме з євреями та австрійцями. Над скульптурою я працюю уже тиждень, це моя спроба зробити цільну скульптуру з цементу», – каже скульптор Олексій Медін.

Джерело: 0372

peredplata