Російський слід буковинського Обленерго

У приміщенні Чернівецької міської ради уклали угоду між \”Чернівціводоканалом\” та \”Чернівціобленерго\”.
Присутнім був міський голова Олексій Каспрук.

Російський слід буковинського Обленерго

Обленерго, яке впродовж кількох років після приватизації належить російському олігарху і українофобу-депутату держдуми Бабакову, шантажує Чернівці і Буковину вимкненням світла та похваляється припинити постачання електроенергії водоканалу. Цим хоче паралізувати діяльність краю, викликати бунти і незадоволення людей українською владою.

Таке враження складається внаслідок того, що кожного місяця обленерго погрожує зупинити постачання світла до водоканалу.
За останній рік в українському обленерго пройшли якісь зміни. Там поміняли голову правління, напевне, зробили перетасування власників. Новопризначений голова Олександр Лозовський колись керував \”Одесаобленерго\”. Він не знає досі своїх власників. Чи не хоче їх називати. Але впевнено говорить, що росіян і російських компаній серед власників немає:

– Я особисто не знаю власників, – каже пан Лозовський. – Там є німці, латвійці. А росіян там нема.
Голова правління впевнено говорить, що власників не знає, а ще впевненіше каже, що там нема росіян. Якщо він їх не знає, то звідки йому знати, що нема там російських олігархів?!

Швидше за все, у період війни Росії на Сході України, загарбання Криму російські власники встигли сховатися за якісь фірми інших країн. Але суть їхня залишається, дух російський там є.

Мер міста Чернівці Олексій Каспрук не дуже переймається такими проблемами, як власність Росії у нашому місті. Тому, напевно, байдуже реагує на російські банки під мерією Чернівців, на російських власників українських підприємств. Дуже шкода.

– Чи можете підтвердити, що на Чернівецькому обленерго нема сліду російського? – запитую мера Каспрука. – Ви можете з упевненістю сказати, що нема і не було серед власників Бабакова та інших.

– Я міський голова, а не голова СБУ, – відповів мер.

– А ви зверталися з цим питанням до СБУ?

– Ні, не звертався. Не бачу змісту. Від того, хто є власником, наша проблема зі сплатою боргів нікуди не зникне.

Шкода, що Чернівецький міський голова мислить і діє таким чином. Але що тут можна сказати, коли під мерією на Центральній площі процвітає російський банк «Сбєрбанк Росії». Ніби насміхаючись з того, що в приміщенні колись був „Кобзар”. І нікому до цього діла нема.
Таким чином ми війну з Росією не виграємо. А загравання з нею тільки принижує нашу Державу і націю.
Петро Кобевко

peredplata