«Самопоміч» та «Автомайдан» рекламуються на лавицях та кінопоказах в Чернівцях

Політичну рекламу «Самопомочі» під час показу, поширення партійної газети в геріатричному пансіонаті, а також лавиці з символікою політичної партії «Автомайдан» зафіксували днями спостерігачі Громадянської мережі «ОПОРА» в Чернівцях.

«Самопоміч» та «Автомайдан» рекламуються на лавицях та кінопоказах в Чернівцях

Зокрема, активісти \”Самопомічі\” організували захід \”Кіно в старому місті\”. 19 вересня всі охочі мали змогу безкоштовно переглянути кінострічку \” Тіні незабутих предків\”, а 20 вересня – \”Поводир\”. Перед показом на екрані висвітлювалась політична реклама партії «Самопоміч». За словами організатора заходу Андрія Кіф\’яка, Чернівецьке об\’єднання \”Самопоміч\” підтримали всеукраїнську акцію показу фільмів під відкритим небом, яку започаткували однопартійці у Львові. Спонсор проведення заходу є приватний підприємець, який безкоштовно забезпечив технічне обладнання. Нагадаємо, що партія «Самопоміч» оприлюднила списки претендентів в кандидати на місцеві вибори в Чернівецькій області. Андрій Кіф’як в списках партії є претендентом в кандидати на вибори до Чернівецької обласної ради.
ВІДЕО https://www.youtube.com/watch?v=02_vRrKozYI&feature=youtu.be

«Самопоміч» та «Автомайдан» рекламуються на лавицях та кінопоказах в Чернівцях

А в парку «Жовтневому» на Алеї пам’яті Героїв АТО було зафіксовано лавиці з наклейками Чернівецької міської організації політичної партії «Автомайдан». На запитання спостерігача ОПОРИ, лідер місцевого «Автомайдану» Олексій Коломієць повідомив, що лавиці встановлені більше місяця тому на прохання їхнього однопартійця, брат якого загинув в АТО. Те, що на лавицях міститься наліпка з символікою партії, лідер місцевих автомайданівців вважає очевидним, адже вони це власним коштом і силами встановили. В той же час Олексій Коломієць підтвердив, що їхня політична сила йтиме на вибори і подала відповідні документи до Центральної виборчої комісії.

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували, як активісти місцевого осередку партії УКРОП влаштували для пацієнтів геріатричного пансіонату в Чернівцях концерт. Під час заходу пацієнтам роздавали партійну газету.

ОПОРА й далі фіксує повідомлення про надання волонтерської допомоги партійними організаціями («Солідарність»).

Тим часом політичні партії й надалі рекламують себе з носіїв зовнішньої реклами. Зокрема, це стосується політичних партій «Батьківщина», «Наш край», «Солідарність», «Сила людей», «Аграрна партія», УКРОП, «Самопоміч, «Народний контроль», «Свобода», «Автомайдан».
ОПОРА вже писала про те, що під брендом політичних сил та за участі політиків, які не відкидають своєї участі у виборах, надаютьcя подарунки та послуги виборцям в Чернівецькій області, ремонтуються під’їзди тощо.

Нагадаємо, що згідно ст. 54, п. 2 закону «Про місцеві вибори» місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

ОПОРА наголошує, що згідно до ч. 4 ст. 60 Закону «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 % розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Зважаючи на те, що політичні сили заявили про намір брати участь у виборах, Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА розцінюватиме політичну рекламу, заходи та інші активності цих партій як передвиборчу агітацію. У випадку порушень термінів чи правил ми будемо звертатись до правоохоронних органів.

Нагадаємо, Чернівецьке представництво Громадянської мережі «ОПОРА» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata