В Чернівецькій області за останні 3 доби виникло 7 пожеж. Є загиблий

За останні 3 доби в Чернівецькій області виникло 7 пожеж, під час однієї з них загинув чоловік. Трагедія сталася 31 жовтня в селі Костичани Новоселицького району. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

В Чернівецькій області за останні 3 доби виникло 7 пожеж. Є загиблий

Пожежа виникла в житловому будинку місцевого мешканця 1959 року народження. Повідомлення про пожежу до Служби порятунку 101 надійшло о 07:47 від дочки чоловіка, яка проживала в сусідньому будинку і побачила, що з вікон будинку, де проживав батько, іде дим. Вона відчинила двері, щоб зайти всередину, через що в помешкання потрапив кисень і спричинив спалах вогню, який охопив всю кімнату. За місцем виклику відразу виїхали черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 11 міста Новоселиця та місцева пожежна команда села Костичани. Рятувальники зайшли всередину, проте виявили чоловіка вже без ознак життя. На жаль, через запізніле повідомлення про пожежу допомогти йому вже не було змоги. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу, що дозволило врятувати від знищення житловий будинок. Полум’ям знищено ліжко, меблі, речі домашнього вжитку. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в місто Новоселиця для встановлення причини смерті. Попередньою причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем під час куріння самим загиблим.

Ще одна пожежа в житловому будинку того ж дня сталася в селі Луковиця Герцаївського району. Загорання виникло на горищі будівлі. Пожежно-рятувальний підрозділ міста Герца та місцева пожежна охорона села Цурень, які виїжджали на місце події, ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення вогню. Завдяки чітким та злагодженим діям рятувальників від знищення вдалося врятувати житловий будинок. Полум’ям знищено речі домашнього вжитку.

В ході ліквідації пожеж, які виникли за останні 3 доби, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 4 будівлі. Всього з початку року на території краю сталося 760 пожеж, на яких загинуло 29 людей. Ще 19 осіб були травмовані. Управління ДСНС звертається до громадян: людська необережність є основною причиною виникнення пожеж та загибелі людей на них! Дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що не допустити пожежі легше, ніж потім ліквідувати її наслідки! Бережіть ваше життя та здоров’я!

peredplata