У Чернівцях виконавчий комітет міської ради складатиметься з 18 осіб

У Чернівцях виконавчий комітет міської ради складатиметься з 18 осіб Кількісний склад виконавчого комітету міської ради у кількості 18 осіб затвердила сесія міської ради. За це рішення проголосувало 30 депутатів міської ради.

У попередньому скликанні міської ради до складу виконавчого комітету входило 11 осіб. Міський голова пропонував у діючому скликанні міської ради сформувати виконавчий комітет у складі 13 осіб. Він навів приклади Львова та Тернополя, де виконавчі комітети складаються з 9 осіб, в Ужгороді та Полтаві до виконавчих комітетів міської ради входить 7 осіб, у Чернігові – 6, але є і Житомир, де склад виконавчого комітету затверджено у кількості 23 осіб. Депутати пропозицію міського голови сформувати виконавчий комітет у складі 13 осіб не підтримали.
Олексій Каспрук нагадав депутатам міської ради,що відповідно до п. 5 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в України» внесення на розгляд ради пропозиції про персональний склад виконавчого комітету відноситься до повноважень міського голови. Відповідно до п.3 ст.26 цього Закону сесія міської ради затверджує персональний склад виконавчого комітету. Таким чином, кандидатури до складу виконавчого комітету міської ради на розгляд сесії міської ради вноситиме міський голова.
Міський голова звернув увагу депутатського корпусу, що пропозиція депутата Анатолія Чесанова про висунення фракціями міської ради кандидатів до складу виконавчого комітету не відповідає закону і заперечив, що зобов’язаний це робити. Водночас Олексій Каспрук запевнив, що серед запропонованих ним кандидатів до складу виконавчого комітету обов’язково будуть представники громадськості.

peredplata