Термінова заява координаторів всеукраїнської акції блокування російських вантажів

Термінова заява координаторів всеукраїнської акції  блокування російських вантажівВисуваючи вимоги до уряду, ніхто з нас навіть не розраховував, що дії Кабміну раптом стануть адекватними і пропорційними до дій країни-окупанта – Росії. Як бачимо, ми не помилялися. Підтвердженням цьому є сьогоднішнє рішення засідання уряду. Воно є логічним продовженням тієї політики, котру вони ведуть вже понад два роки: по суті, компромісної з ворогом і такої, що не відповідає інтересам держави.

Відтак, реагуючи на це, координатори Всеукраїнської мирної акції з блокування пересування російських вантажів територією України заявляють:

Блокада – триває! На нашу думку, рішення Кабміну є половинчастим. Зараз розглядаємо можливість запровадження другого етапу блокади, котрий може торкнутися і блокування в\’їзду транзитних вантажів із Євросоюзу в Україну.

Наполегливо просимо Кабінет Міністрів та Верховну Раду України дати чітку та змістовну відповідь стосовно рішень на державному рівні стосовно заборони транзиту російських вантажівок територією України. Очікуємо, що в цих рішеннях не буде невизначених та половинчастих термінів, як от \”тимчасова заборона\” та \”призупинення\” тощо. Чекаємо на конкретне і принципове розв’язання ситуації. Вважаємо неприпустимими і \”торги\” між урядами Росії і України стосовно транзиту вантажів та \”взяття в заручники\” перевізників (нагадуємо, учасниками акції вантажівки не блокувалися – їм надавалася змога до пункту призначення, оминаючи українські кордони). Наголошуємо: акція продовжується, до блокування долучаються все нові регіони України – наразі участь беруть уже понад 10 областей.

Закликаємо державну владу проявити патріотичну позицію та розв\’язати ситуацію до 18-ї години вівторка, 16 лютого 2016 року, та засвідчуємо свою готовність до конструктивного діалогу з метою уникнення будь-яких конфліктів. Разом переможемо!

Прес-центр ГО «Рабів до раю не пускають»

peredplata