ZIK зняв короткометражку про Івана Миколайчука

ZIK зняв короткометражку про Івана МиколайчукаДо 75-ліття Івана Миколайчука, яке видатний український актор, режисер, сценарист відзначив би 15 червня, телеканал ZIK підготував короткометражний фільм «Спомин про Івана». Побачити відеоессе можна буде в ефірі ZIKу в суботу, 18 червня, о 21:40, а на великому екрані, зокрема в столичному кінотеатрі «Україна», днем раніше – у п\’ятницю, 17 червня, о 18:30. Саме тоді пройде вечір, присвячений ювілейному дню народження митця.

У стрічці – спогади дружини Марічки Миколайчук, багато маловідомих архівних кадрів.

Зйомки проходили на Буковині – у рідному селі Миколайчука Чортория. У батьківській хаті актора нині музей. Там проводить екскурсіїї його племінник.

Іван Миколайчук прожив мало земних років – 46 лише. Але його фільми і стрічки за його участі – світова класика. Шедевральні «Тіні забутих предків» – взірець кіномистецтва. А що говорити про «Білого птаха», де за радянських часів емоційно і болісно показали вояків УПА. Що ж до «Вавілону-ХХ», то це образ України в стилістиці, краще якої годі і вигадати – фантастичний реалізм, стилістика нашого сучасного життя…

Крім Ольги Скотникової, шеф-редактора інформаційно-аналітичного департаменту ZIKу, над стрічкою працювали чернівецькі кореспонденти телеканалу Олександра Агєєва та Михайло Богданюк, у Києві – режисери Валерій Вергелесов, Микола Пересада, Дмитро Аквілов. Продюсером стрічки виступила генеральний продюсер телеканалу ZIK Світлана Коляда.

Телеканал ZIK розпочав свою роботу 1 вересня 2010 року. Проекти виходять із двох студій – ZIK-Львів і ZIK-Київ, яку було відкрито 25 травня 2014 року. На початку минулої осені, 1 вересня, телеканал відзначив 5-річчя свого мовлення.

peredplata