У Банилові-Підгірному запрацював цілодобовий пункт екстреної медичної допомоги

Новостворене місце базування бригади служби «103» забезпечили автомобілем «швидкої», найнеобхіднішим медичним обладнанням та медикаментами
19 квітня у селі Банилів-Підгірний, що входить до складу Сторожинцької об’єднаної територіальної громади, запрацював цілодобовий пункт базування фельдшерської бригади служби екстреної медичної допомоги. Досі найближчий до цього села був майже за три десятки кілометрів.

У Банилові-Підгірному запрацював цілодобовий пункт екстреної медичної допомоги

В урочистому відкритті пункту взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Андрієць, директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, головний лікар Сторожинецької ЦРЛ Матвій Плегуца, головний лікар Сторожинецького районного Центру ПМСД Анатолій Євдокименко та керівники влади району й ОТГ.

Відкриття даного пункту свідчить про те, що екстрена медична допомога є пріоритетною в розвитку системи охорони здоров’я області. Покращення мережі пунктів служби «103» планувалось давно, зокрема, і відкриття одного з них в Банилові-Підгірному. Передбачається, що цей пункт працюватиме у режимі 24/7 і обслуговуватиме майже 10 тисяч осіб – мешканців Банилова-Підгірного, а також сусідніх Давидівки та Череша. Це дозволить суттєво наблизити медичну допомогу до населення даних територій та збільшити її якість.

Попередньо новостворений пункт обладнали найбільш необхідним обладнанням, виробами медичного призначення та медикаментами. В міру їх використання, запас буде поповнюватись. «На придбання медикаментів для роботи служби маємо окремо виділені кошти, – демонструючи сумку-укладку бригади, додав директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв.

Організовуючи роботу пункту, його також забезпечили автомобілем «швидкої». Оскільки додаткових нових авто Центр, на жаль, немає, Банилів-Підгірний отримав вживаний, який деякий час простоював в очікуванні капремонту. Силою Сторожинецької громади та водіїв, закріплених за пунктом, автомобіль відремонтували і привели в робочий стан.

Даний пункт базування бригади екстреної медичний допомоги не єдиний, який планували відкрити на Сторожинеччині. Як повідомляє заступник директора Чернівецького обласного центру ЕМД та МК – начальник міжрайонної станції швидкої медичної допомоги Ірина Тулюлюк, тут передбачається ще два пункти, зокрема, у Верхніх Петрівцях та Старій Жадові. В останньому селі відкриття пункту можливе вже в найближчі декілька місяців. Загалом, відповідно до плану розбудови служби екстреної медичної допомоги, в області заплановано створення щонайменше десяти пунктів служби «103». Надалі максимальну увагу зосередять на Кельменецькому районі.
Джерело: Чернівецька ОДА

peredplata