Коли у Чернівцях переоберуть мера та депутатів

Вибори у Чернівцях будуть – не будуть, будуть – не будуть, будуть – не будуть…

Коли у Чернівцях переоберуть мера та депутатів

У Чернівцях відбулося засідання круглого столу з питань реформи місцевого самоврядування. Були на ньому народні депутати. Виступали, говорили. Порушили питання про дострокові вибори депутатів та мера Чернівців. Бо зовсім нема вже на них ради. Голова комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко висловився категорично проти таких виборів. Бо вважає, що вони не змінять нічого.

– Я – за те, аби змусити депутатів і мера сісти за стіл переговорів, – сказав на прес-конференції Власенко. – Треба домовлятися. У місцевої ради нема ідеологічних розбіжностей. Є проблеми в економіці та господарці.

Я отримав листа від голови міста. Але він за своєю формою не відповідає вимогам чинного законодавства. Тому звернувся до Каспрука, аби надав документи, що є підставою для дострокового припинення повноважень депутатів. То є лиш політичне бажання. Бо міський голова не може знайти порозуміння з міською радою.

Подібна ситуація уже була в Кривому Розі. Там добилися перевиборів. Але замість добра нові вибори принесли ще більше зло.
Натомість є добрий приклад Львова, де міський голова Садовий таки знайшов спільну мову з більшістю, яка склалася з депутатів від ВО «Свобода».

Коли журналісти все ж наполягали відповісти на питання про дострокові вибори у міськраді, Власенко показав свою обізнаність у справах чернівецьких. Зокрема, у медіа.

– Я розумію розстановку медійних сил у Чернівцях та як використовується медійний ресурс, – сказав народний депутат. – Я не перший рік у політиці. Навіть розумію, як задаються питання. Тому знаю, яку відповідь давати. Тому не можна говорити, що рада погана, а мер хороший. І нема підстав для припинення повноважень міської ради. Не треба говорити, що ці винні, чи ці.

– Ні, – заперечив кореспондент газети «Час». – Наша газета переконана: винні депутати і винен мер. А потерпають місто і люди. Тому на перевибори повинні йти всі!

– Я з вами у цьому плані не сперечаюся, – погодився Власенко. – І це питання буде на контролі у комітеті.

Це твердження таки залишило надію на те, що комітет ВРУ, яким керує Власенко, все ж таки не відкидає можливості перевиборів у Чернівцях. Але усіх – і мера, і депутатів.

peredplata