Максим Бурбак:\” Перинатальному центру в Чернівцях бути!\”

Максим Бурбак:" Перинатальному центру в Чернівцях бути!"Кабінет Міністрів своїм розпорядженням від 19 липня виділив додаткових 5 млн грн на реконструкцію будівель Чернівецького обласного перинатального центру. Окрім виділених з державного бюджету запланованих 43 млн грн, цього року уряд за пропозицією депутатів з Народного Фронту додатково виділив 8 млн грн у червні і 5 млн грн у липні.

Дуже вдячні коаліційному Уряду і Прем\’єр-міністру Володимиру Гройсману за підтримку наших з Миколою Федоруком ініціатив щодо добудови перинатального центру в Чернівцях. Але я вкотре вимагаю ретельної перевірки використання бюджетних коштів починаючи з 2012 року, коли почалась реконструкція цього довгобуду. Щоб жодна народна гривня не була вкрадена, а винні у розкраданні були притягнуті до відповідальності за законом. Особливо це стосується закупівлі медичного обладнання, яке було закуплене в 2013 році, до цього часу не розпаковано, гарантія давно прострочена, а фірма-постачальник зникла!
Чернівецькому перинатальному центру бути!

Окрім перинатального центру у Чернівцях Максим Бурбак вже чимало зробив для Чернівців. Він таки добився аби наш аеропорт функціонував так, як треба. На це уже виділено чимало коштів. Надалі буде ще більше. Зараз уже літають чернівчани і у Туреччину, і в Італію… Але не все легко дається нардепам. Бо міські депутати починають шкодити Бурбаку, а через нього й Чернівцям.

-І знову про Чернівецький аеропорт,- говорить нардеп.- Те, що літають літаки і навіть Боїнги – прекрасно, але це навіть не половина того, що повинен мати аеропорт, щоб і надалі працювати, і приймати літаки. Це оновлення системи аеронавігації і безпеки, і продовження та посилення злітної смуги, і облаштування сучасного і зручного для пасажирів приміщення аеропорту…Більше того, на це є гроші, які можуть виділити Чернівцям з державного бюджету, але депутати міськради не хочуть, їм не треба. Тому вже вкотре питаю: \” Чи треба Чернівцям така міськрада?\”.

Вчасно і продуктивно Бурбак з Федоруком відреагували на стихію у місті, коли був підтоплений залізничний вокзал. Вони таки добилися від Гройсмана виділення кількох мільйонів гривень для усунення наслідків зливи.

Максим Бурбак взяв активну участь у роботі бюджетного комітету ВРУ, виїзне засідання якого проходило у Чернівцях. Воно виявилося результативним. Депутати пообіцяли виділити кошти на дороги, на медицину, на ЧНУ…

Зараз нардеп розгорнув активну роботу по поверненню другої гілки газогону, яку 2011 року передоли безкоштовно у власність Дмитра Фірташа. Громада втратила не менше 23 мільйонів гривень.

Дивним і небезпечним у Чернівцях є той факт, що місцеві депутати через власні амбіції, непорозуміння з мером і війну з ним, не допомогають народним депутатам, а навпаки шкодять їм та всій громаді. Дуже шкода.

peredplata