Патріарх Філарет нагородив Олександра Фищука орденом Святого Миколи Чудотворця

Патріарх Філарет нагородив Олександра Фищука орденом Святого Миколи Чудотворця

21 липня, Патріарх Київський та всієї Руси – України Філарет відслужив святкову літургію в селі Дорошівці Заставнівського району. Святійший завітав до Дорошівців з нагоди відзначення 400-річчя першої писемної згадки про село. Про це інформує прес-служба ОДА.

Разом із головою обласної державної адміністрації Олександром Фищуком, першим заступником голови облдержадміністрації Михайлом Павлюком, головою районної державної адміністрації Юрієм Кітарем та громадою села Дорошівці Святійший Патріарх молився за перемогу України над агресором та утвердження миру в нашій державі.

Близько півтисячі вірян взяли участь в божественній літургії. Під час проповіді Патріарх Київський та всієї Руси – України Філарет закликав буковинців до патріотичності, віри у перемогу українського війська, у краще майбутнє держави. Святійший Патріарх наголосив на тому, що для побудови міцної держави, українцям потрібно своїми рішеннями та вчинками утверджувати християнські цінності кожного дня, кожної хвилини.

Після завершення урочистого богослужіння, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви Патріарх Київський та всієї Руси – України Філарет нагородив голову обласної державної адміністрації Олександра Фищука орденом Святого Миколи Чудотворця.
Також Святійший Патріарх високими церковними нагородами посмертно нагородив воїнів – учасників антитерористичної операції із Заставнівщини, які відали своє життя за територіальну цілісність та незалежність України.

Урочистою ходою разом з громадою села Дорошівці, Патріарх Філарет та голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук завітали на урочисті заходи з нагоди 400-річчя від першої писемної згадки про Дорошівці, які відбувалися на місцевому стадіоні. Високоповажні гості привітали громаду зі святом, а також в рамках заходу високими церковними відзнаками Святійший Патріарх нагородив духовенство Заставніщини.

peredplata