На Буковині 2-річна дитина впала в кому через непрофесійність лікарів

На Буковині 2-річна дитина впала в кому через непрофесійність лікарівЗа фактом неналежного виконання медичними працівниками Кельменецької районної лікарні професійних обов\’язків, зареєстровано кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

У понеділок, 19 березня, в засобах масової інформації з’явилось інформаційне повідомлення щодо неналежного надання медичної допомоги працівниками Кельменецької районної лікарні дворічному хлопчику, що призвело до коматозного стану дитини.

Батьки чи інші родичі дитини до Кельменецького відділу поліції або Кельменецької місцевої прокуратури з даного приводу не звертались, однак на підставі вивчення публікацій, оприлюднених у ЗМІ, Кельменецькою місцевою прокуратурою було прийнято рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов\’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Кельменецький відділ поліції під процесуальним керівництвом Кельменецької місцевої прокуратури.

peredplata