Заява ГО “Стоп Корупції” щодо ситуації з Чернівецьким обласним відокремленим підрозділом

У березні поточного року, після серії зухвалих нападів на чернівецьких активістів, керівництвом ГО \”Стоп Корупції\” було здійснено ряд безпрецедентних заходів на підтримку місцевих колег, у тому числі звернення до Генерального прокурора України та наймасштабніший за усю історію організації рейд задля відновлення законності й справедливості. В результаті цих заходів поліція Чернівецької області виділила охорону Миколі Петіченку та Валерію Аіріні, які стали жертвами нападів, а Головний прокурор Чернівецької області Олег Соболь запропонував створити робочу групу для розгляду усіх заяв від активістів проекту.

Заява ГО “Стоп Корупції” щодо ситуації з Чернівецьким обласним відокремленим підрозділом

Але, у ході підготовки, при проведенні внутрішнього розслідування, з’ясувалось, що керівництвом осередку із самого початку було навмисно приховано факт того, що Валерій Аіріні неодноразово притягався до кримінальної відповідальності та був засуджений, ухилявся від співпраці зі слідством навіть по справах, які було заведено за його зверненнями, відмовився від перевірки на поліграфі, а також інші неприйнятні факти, що суперечать цілям організації та несумісні із цінностям, які ми поділяємо.

Маючи на меті істотні перетворення публічного сектору України, створення нового, доброчесного та прозорого політикуму та суспільства, у якому чесність, справедливість та громадські обов’язки, не просто гучні слова – маємо зазначити, що власна незаплямована репутація та репутація наших представників на місцях має для нас надважливе значення.

Тож, повідомляємо, що Протоколом правління ГО \”Стоп Корупції\” від 10.04. 2018 №18 прийнято рішення «Виключити з лав організації заступника голови Чернівецького обласного відокремленого підрозділу Громадської організації «Стоп Корупції» – Аіріній Валерія Борисовича в зв’язку з вчиненням дій, що заподіяли матеріальну чи нематеріальну (моральну) шкоду Організації, спричинили погіршення її репутації; несумісності поведінки особи з її статусом члена Організації». Також уповноваженій особі доручено провести державну реєстрацію внесення змін до складу Чернівецького обласного відокремленого підрозділу Громадської організації «Стоп Корупції».

Зазначимо, що ми активно залучаємо до наших розслідувань місцевих активістів та висвітлюємо у засобах масової інформації найактуальніші питання місцевого самоврядування і дотримання посадовцями антикорупційних стандартів державної служби. Та підкреслимо, що при створенні кожного місцевого підрозділу його члени, за замовчанням, мають розділяти цінності, що зібрали нашу команду, а саме: чесність, прозорість, підзвітність, відповідальне ставлення до своїх громадянських обов’язків, а також беруть на себе зобов’язання виконувати вимоги Статуту організації.

Засадничі принципи нашої організації та наших журналістських розслідувань – якість, професіоналізм, повага до гідності людини та неухильне дотримання Закону.
Джерело

peredplata