SOS: Шостий день повністю від світу відрізане село Ржавинці на Заставнівщині

SOS: Шостий день повністю від світу відрізане село Ржавинці на ЗаставнівщиніЖителі села Ржавинці Заставнівського району волають по допомогу! Шостий день після потужних заметілей і рекордних снігопадів повністю відрізане від світу село Ржавинці на Заставнівщині.

Як повідомив телефоном редакції порталу БукІнфо місцевий житель Володимир (прізвище назвати відмовився, бо боїться, що за цю інформацію у нього почнуться проблеми з бізнесом), «шостий день до села ні заїхати, ні виїхати. Ми шість днів вже без сполучення – з магазинів все вимели, хліба немає, хто може той пече сам». Три дороги – на Клішківці, Добринівці та на Заставну (через Баламутівку) – все засипано снігом, що проста техніка не справляється.

– Чи знають про вашу проблему в області?

– Видно знають, але нічого зробити чи то не можуть, чи не хочуть. МНС точно знає. Бо дитину треба було терміново на операцію, могла померти, то до «Швидкої допомоги», яка змогла під’їхати до села Вікно хлопчика 6 км. несли люди з МНС. Закінчилися всі телефонні картки. Людям вже немає навіть як подзвонити. Добре, що хоч світло ще є. За цей час у селі було два покійника – поховали їх ледве. Тягнули трупи на лижах до кладовища.

За словами чоловіка, у селі проживає близько 4 тис. людей. Голову сільської ради Бориса Садового, який бив у всі дзвони, «просто посилають». «Голова Садовий взяв рюкзак на плечі і пішов пішки на Заставну – шукати техніку. Прямо блокадний Ленінград якийсь! Люди! Не полишайте нас самих в біді, допоможіть!»

Джерело БукІнфо

peredplata