«Свобода» має намір з’ясувати, хто приховує реальний стан речей на підприємстві «Арго»

«Свобода» має намір з’ясувати, хто приховує реальний стан речей на підприємстві «Арго»
Про проблеми трудового колективу ТзОВ ВКТ «Арго» 11 лютого 2013 року із журналістами краю спілкувалися представники підприємства, народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», уповноважений по Чернівецькій області Руслан Зелик та депутат Чернівецької обласної ради «свободівець» Віталій Мельничук. Працівники хотинського підприємства «Арго» досі не отримали зарплатню. Незважаючи на запевнення голови облдержадміністрації особисто сприяти у розв’язанні проблеми, справа досі не зрушила з місця.
Нагадаємо, що 18 грудня 2012 року, доведені до відчаю працівники «Арго», яким майже рік не виплачують зарплатню, перекрили автошлях у селі Атаки Хотинського району. Прибувши на місце події, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв запевняв особисто допомогти розв’язати проблему.

Через два місяці Михайло Папієв повідомив, що реальних кроків щодо владнання проблемної ситуації на ТзОВ ВКТ «Арго» не було здійснено. Голова облдержадміністрації обмежився лише спробою зустрітися з повноважним представником банку, в якому заставлене майно підприємства.

Згідно відповідей на запит Віталія Мельничука до прокуратури та виконавчої служби, відповідними органами зареєстровано 37 проваджень на загальну суму більш ніж 600 тисяч гривень. Борг підприємства перед працівниками становить від 3,6 млн.грн. (за даними Пенсійного фонду) до 5,9 млн.грн. (за даними прокуратури). Рахунки підприємства заарештовано, а майно знаходиться під заставою.

За словами вже колишніх працівників «Арго», намагання знайти правду у владних кабінетах є безрезультатними, їх випроваджують від одного відомства до іншого. Трудовий колектив здивований пасивністю влади, адже про ситуацію на підприємстві владники знали вже давно. Натомість ще 1 серпня, коли на ТзОВ ВКТ «Арго» не було розпочато процедуру банкрутства, борги із зарплатні вже були значними, але в офіційній статистиці щодо заборгованості із зарплатні, це підприємство не згадувалося.

Якщо взяти до уваги суму заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ТзОВ ВКТ «Арго», Чернівецька область одразу ж посяде перше місце в Україні серед боржників. Згідно з методологією обрахування заборгованості, якою керується Державний комітет статистики, борги «Арго» повинні входити до загальнодержавних статистичних даних. Чому і хто приховує борг підприємства перед керівництвом держави, мають намір з’ясувати представники ВО «Свобода» у Верховній Раді.

Як повідомив Руслан Зелик, ця проблема буде розглядатися депутатами у Парламенті. «Людей просто обдурили і продовжують дурити. Ми будемо з’ясовувати через Генеральну прокуратуру хто і чому призвів до такої ситуації. І найголовніше, чому виконавча влада Хотинського району та Чернівецької області бездіяльно спостерігала та донині не може вжити жодних заходів для погашення боргів перед працівниками «Арго», – підкреслив свободівець.

peredplata