Сьогодні святкують Всесвітній день поцілунків

Сьогодні святкують Всесвітній день поцілунківСьогодні, 6 липня, у світі святкують день поцілунків.
Спочатку це свято з\’явилося на Британських островах як Національний день поцілунку, але потім із поширенням Інтернету воно набуло загальносвітового статусу.

У світовій науці створено нову дисципліну з офіційною назвою філематологія (philematology). Новий напрямок буде вивчати фундаментальні фізіологічні, психологічні та інші особливості людського поцілунку. Офіційне визнання нової дисципліни відбулося в 2009 році на конгресі Американської асоціації за прогрес науки (American Association for the Advancement of Science).

Учені вже неодноразово проводили дослідження в рамках філематології. Зокрема, було встановлено, що романтичний поцілунок двох закоханих не тільки створює емоційний сплеск, але й викликає активізацію діяльності цілого ряду гормонів.

Так, наприклад, було доведено, що в крові тих, хто цілується, скорочується рівень кортизолу, який викликає у людини стресові стани, і збільшується концентрація окситоцину – \”гормону довіри\”, або \”гормону кохання\”.

Дослідники стверджують, що поцілунок допомагає схуднути. За їхніми підрахунками, за дві хвилини палкого поцілунку спалюється до двох калорій. Поцілунок є відмінною профілактикою зморшок: він приводить у дію близько 30 м\’язів обличчя. Крім того, поцілунок розробляє легені, є профілактикою карієсу.

Психологи з Берлінського університету встановили, що три 20-секундних поцілунки з ранку здатні підтримувати романтичний настрій цілий день, а довгий поцілунок припиняє напад вегетосудинної дистонії.

Спостереження за ста парами різних віків показали, що тривалість ідеального поцілунку-3 хвилини. Також при цьому бажано дивитися один одному в очі.

peredplata