Відпочити в «Руті» – дуже круто

Буковинцям добре відомі чорноморські пляжі Затоки в Одеській області. Ще за часів спочилого в Бозі СССРу тут  функціонували десятки пансіонатів, баз відпочинку та санаторіїв. Чи не кожне підприємство Чернівців мало там як не один, то кілька дерев’яних будиночків. Щоліта тисячі буковинців їздили туди на відпочинок. Вони смажилися на сонці, купалися у водах лиману, а вечорами годували своїм тілом зажерливих комарів.

Минули часи. Зникли дерев’яні будиночки. А натомість з’явилися білосніжні комфортабельні готелі, пансіонати. Щоправда, й комарі зникли. З ними тут уже навчилися ефективно боротися. Таму вони вже не так докучають відпочивальникам, як колись при більшовиках.

У зв’язку з тим, що Затока розташована недалеко від Дністровського лиману, вода тут майже прісна. І зовсім нема медуз. Умови для літнього відпочинку тут чи не найкращі на всьому Чорноморському узбережжі. Щороку сюди приїжджають десятки тисяч людей не тільки з України, а й з країн Європи.

     

Останнім часом у Затоці великою популярністю користується комплекс сімейного відпочинку «Рута». Це велика сучасна база, де є все для того, аби ви змогли ефективно відпочити влітку і взимку, весною і восени.

Увесь комплекс вміщує щонайменше 1000 людей. Кімнати і готельні номери на різні смаки та товщину гаманця. Є люкс, напівлюкс та економклас.

Готель розташований на першій лінії. До морських хвиль рукою подати. На березі – м’який пісок, зручні лежаки та парасольки. Недалеко – ресторани, кафе і бар.

Харчування тут за принципом «шведського столу», як у кращих готелях Європи та Азії. Меню розраховано на всілякі смаки найвибагливіших гурманів. Є бессарабська, італійська та українська кухні.

Створені всі зручності для відпочинку. Особливу увагу приділяють дітям. Для цього у сезон тут працюють групи аніматорів. Вони вигадують різні розваги для малечі. Щоправда, аніматори працюють і з дорослими. Є програми для жінок, і є розваги для чоловіків.

Власник готелю – спортсмен. Його сини також займаються спортом. Тому саме заняттям  різними видами спорту тут приділяють значну увагу. Зараз закінчується спорудження новітніх спортивних майданчиків, спортзалів. Це дозволяє відпочинок зробити активним. І навіть тоді, коли закінчується літній сезон, сюди можуть приїжджати спортсмени з усіх усюд. Тут проводяться всеукраїнські  змагання з різних видів спорту, міжнародні турніри.

Недавно створили велике містечко розваг. Там є навіть оглядове колесо. За розміром і висотою воно відрізняється тільки від подібного колеса в Одесі.

На території комплексу є аквапарк з трьома гірками до 8 метрів. Є басейни з мангалами. У дитячому містечку курсує малий потяг з вагончиками. Створені тематичні клуби за інтересами та за статтю. Для молодих матусь, наприклад, є клуб аквааеробіки та йоги. Для татусів – спортивні та риболовні. Для дітей – анімація, кулінарія та класи для розвитку малюків.

Зручні та великі конференц-зали не поступаються подібним закладам Європи. Тут можна цілорічно проводити семінари, конференції.

Власники гордяться тим, що на території комплексу створені всі умови для безпечного перебування людей.

Цілодобова охорона професійно виконує свої обов’язки. Тут до мінімуму зведені будь-які крадіжки та бійки чи агресія. Відпочивальники почуваються  цілком безпечно.

На пляжах комплексу ви не почуєте нав’язливого: «пахвала медовая» чи «кукуруза сладкая». Стихійна торгівля заборонена. Вхід на територію і у приміщення «Рути» – тільки за наявності браслетів на руках.

Персонал професійно навчений і привітний. Всі знають свої обов’язки і добре з ними впоруються.

Відпочивати сюди їдуть з усіх куточків України, з Молдови та Білорусії. Менеджери «Рути» мають зв’язки з підприємствами, з якими укладають угоди на сімейний відпочинок своїх працівників. Це значно здешевлює  путівки.

Чернівчан та буковинців часто цікавить, чому «Руту» назвали не «Червоною рутою», як пісня нашого великого земляка Володимира Івасюка.

  • Ця назва має подвійний зміст, – говорить власник готелю. – У мене і у синів прізвище Корінь. То англійською звучить як root (Рута). Нам треба до Європи йти. Тому європейцям легше буде орієнтуватися, як їм потрапити до готелю, де власниками є українські «Корені».

Виникає також запитання: з ким конкурує у Затоці цей комплекс. Бо подібних тут не зустрінеш.

  • На жаль, ще у Затоці нема нам конкурентів, – гордиться і сумує з цього приводу Корінь-старший. – Доведеться конкурувати тепер з кращими курортами Туреччини. І тягнутися до них, до їхнього сервісу.

Тож нехай щастить. Бо чим ми гірші від інших? Нічим. То чому нам для нас самих не створювати й найкращі умови не тільки для праці, а й для відпочинку?!

Василь Мудрий

Чернівці-Затока

peredplata