Стали відомі подробиці голосування за главу нової церкви

В ході таємного голосування митрополит Епіфаній у другому турі набрав 37 голосів

На Об’єднавчому соборі фаворитами на посаду предстоятеля автокефальної церкви були митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній (Думенко) з УПЦ Київського патріархату та митрополит Вінницький і Барський Симеон (УПЦ Московського патріархату). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на обізнані джерела.

Зокрема, в ході таємного голосування митрополит Єпіфаній у другому турі набрав 39 голосів, митрополит Симеон – 27. Третім кандидатом був єпископ Вишгородський і Подільський Володимир (Черпак) з УАПЦ, але він не набрав голосів, а його висунення фактично було формальним.

Відзначимо, митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) з УПЦ КП перед другим туром взяв самовідвід, щоб уникнути конфлікту. За словами джерела, обговорення статуту автокефальної Православної церкви України було напруженим.

Як відзначило джерело, в першому турі всім учасникам Собору, в тому числі священикам і мирянам, роздали бюлетені з усіма ієрархами з України (УПЦ Московського патріархату, УПЦ Київського патріархату і УАПЦ), що були на Соборі. За підсумками першого туру кілька єпископів отримали підтримку мінімум одного учасника Собору.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив, що держава не буде втручатися в діяльність церкви.

Зазначимо, сьогодні Порошенко оголосив про створення об’єднаної української церкви, предстоятелем якої обрано Епіфанія.

peredplata