Україна без українців: спливла статистика міграції за 5 років, тікають цілими сім’ями

Рівень життя в Україні падає з кожним роком, головне цьому підтвердження – полчища заробітчан та емігрантів, які масово покидають пошматовану девальвацією та економічними потрясіннями країну.

Заробітчани

Заробітчани

Статистикою вразив рейтинг ООН, опублікований у вересні 2018 року.

За підсумками рейтингу розвитку за 2017 рік, Україна посіла 88-е місце – найнижчий показник за всі попередні чотири роки. Наприклад, Білорусь знаходиться на 53-му місці, Литва – на 35-му, Польща – на 33-му, Росія – на 49-му, Казахстан – на 58-му.

заробітчани

заробітчани

Кількість українців, які виїхали за останні 5 років
Державна служба статистики України публікує дані про міграційний приріст населення. Так, за 2017 рік виїхало з країни 20 234 особи, а прибуло – 28 360, тобто приріст склав 8126 осіб. В цілому за період з 2014-го по 2017 рік вибуло 69 707, а прибуло в країну 116 028 чоловік. Міграційний приріст населення становив 46 321 особа.

заробітчани

заробітчани

Чим загрожує міграція
За даними ООН, Україна перебуває на восьмому місці в світі серед країн з найбільшою кількістю емігрантів. До того ж кількість українців за кордоном стає дедалі більше і в 2017 році досягло 5,9 млн чоловік, що складає 13,9% від загальної чисельності населення країни.

заробітчани

заробітчани

Більше половини (3,2 млн) проживає в Росії, в США знаходяться 377 тис. Чоловік, в Казахстані – 346 тис., В Німеччині – 262 тис., В Італії – 236 тис., В Білорусі – 225 тис., А в Польщі – 209 тис. чоловік.

Если нижнее давление больше 80, а головное выше 140…
Холестерин забил сосуды? Утром пейте кружку теплой воды с густым…
101-летняя эмигрантка:
Регулярно чистим с мужем сосуды. Лучший способ – натощак съедать 3 кислых…
Пральні машини Perfect Care
Піклуйся про життя, про гаманець подбає Electrolux
Мой муж вылечил больные суставы!
Боль в суставах ушла, когда он случайно попробовал…

До того ж за п’ятирічку змінилася тенденція: якщо раніше українці виїжджали на час, щоб заробити, то тепер багато трудові мігранти поступово перетягують своїх рідних на “чужину”. І вже цілі родини залишають Україну та виїжджають на постійне місце проживання в інші країни.

План повернення українців
У 2017 році Кабмін затвердив Стратегію державної міграційної політики України до 2025 року, а через рік – і План заходів щодо реалізації цієї Стратегії.

заробітчани

заробітчани

Судячи з документу, буде аналізувати законодавство, вивчати міжнародний досвід, проводити консультації і роз’яснювальну роботу, розробляти пропозиції, допомагати при проведенні тренінгів для працівників закордонних дипломатичних установ України, відпрацьовувати питання про шляхи обміну інформацією між органами державної влади, а також автоматизувати процеси. Все це буде здійснюватися за держрахунок.

Нагадаємо,  польські роботодавці запропонують українським заробітчанам новий рай. 

Як повідомляв раніше Знай.ua,  у мережі з’явилася досить цікава статистика, яку присвятили заробітчанам.

Також Знай.ua писав про те, що  українські заробітчанки розповіли про свої роботи за кордоном та чому більше не можуть повернутися до рідної домівки.

peredplata