На Сокирянщині затримано двох іноземців-грабіжників

Двоє чоловіків серед білого дня пограбували мешканку міста Новодністровськ, але із незаконно здобутим майном далеко не втекли, їм у цьому завадили працівники Сокирянської міліції.

Після нападу невідомих, жінка не розгубилася, а одразу викликала працівників міліції. 27-річна жителька міста Новодністровськ розповіла правоохоронцям, що в одному із мікрорайонів міста до неї підбігли невідомі чоловіки та вирвали з рук сумку, в якій знаходились особисті речі, документи, мобільний телефон та 700 гривень. Потерпіла також описала прикмети її кривдників.

Працівники міліції негайно вирушили на пошуки нападників. Уже за півгодини за межами міста правоохоронці помітили схожих за описом двох чоловіків. Коли міліціонери почали до них підходити, вони намагалися втекти, але одразу ж були затримані.

Як з’ясувалось на майно жінки посягнули двоє жителів сусідньої країни, 33-х та 20-річного віку.

Молодики розповіли правоохоронцям, що прямували на заробітки до міста Одеси, але кошти у них закінчилися, і в такий спосіб вирішили виправити своє матеріальне становище.

Як повідомив начальник Новодністровського відділення міліції Сокирянського РВ УМВС України в Чернівецькій області Ігор Пирин, наразі стосовно затриманих відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Мірою запобіжного заходу обрано утримання під вартою.

За цим фактом триває досудове розслідування.

Крім цього, правоохоронці з’ясовують законність перетину молодиками державного кордону, а також можливу причетність до скоєння інших злочинів як на території України, так і за її межами.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata