На Хотинщині заступник голови РДА побив землеміра?

На Хотинщині заступник голови РДА побив землеміра?До редакції газети \”Час\” звернулись жителі села Каплівка Хотинського району з заявою про те, що заступник голови Хотинської РДА Анатолій Сухар вчинив напад на землеміра, зламав тому обладнання та ображав людей. Наразі в ситуації розбираються правоохоронці, а голова ОДА Михайло Папієв доручив розібратися в ситуації в.о. голови РДА.

Головному редактору газети \”ЧАС\”

Мегера Іван Васильович
Кравчук Микола Іванович
Варман Ігор Олександрович
Кравчук Микола Іванович
Побережний Валентин Володимирович
жителі с. Каплівка Хотинського району Чернівецької області

Заява

Прошу Вашого сприяння та втручання в справу, яка мала місце в с. Каплівка Хотинського району Чернівецької області.

Я, Мегера Іван Васильович є представником по дорученню Рибарчук Галини Василівни, яка є вдовою та виховує сама 3 неповнолітніх дітей та хотіла визначити межі земельної ділянки та розпочати якісь на ній роботи, щоб утримувати своїх дітей. Згідно доручення мною було замовлено в землевпорядній організації виніс меж в натурі на земельну ділянку згідно свідоцтва про право на спадщину від 16.04.2013 року та витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 16.04.2013 року згідно якого власником даної земельної ділянки являється Рибарчук Галини Василівни.

Згідно довідки договорів оренди земельних ділянок для ведення товарного с/г виробництва на Рибарчук Галину Василівну в адміністративних межах Каплівської сільської ради не зареєстровано.

Приблизно о 15:00 представник землевпорядної організації Григорчук Василь Іванович приїхав на поле для виносу меж в натурі, де ми, всі вищезазначені особи, були присутні. Почали встановлювати обладнання. Десь о 15:40 на це поле приїхав заступник голови Хотинської районної державної адміністрації Сухар Анатолій Іванович. Вийшовши з машини, він виражався нецензурною лайкою та кричав, що ми, мовляв, робимо на його землі. Сухар пішов в нашу сторону. Підійшовши до нас, він вдарив ногою по обладнанню (ноутбук та прилади GPS), яке впало та зіпсувалось. Потім він взяв Григорчука Василя Івановича за комір та вдарив його в мікроавтобус. Ми втрутились в конфлікт та відтягнули заступника голови Хотинської районної державної адміністрації Сухар Анатолія Івановича від Григорчук Василя Івановича.

Після цього заступник голови Хотинської районної державної адміністрації Сухар Анатолій Іванович сказав, що земля його та у нього її ніхто не забере, він зробить, що захоче. Потім сів у власний автомобіль та поїхав.

Нами була викликана на місце події міліції, яка зафіксувала вказаний факт свавілля, хуліганства, побиття та пошкодження майна заступником голови Хотинської районної державної адміністрації Сухар Анатолієм Івановичем.

Згідно законодавства України посадова особа має бути взірцем та прикладом для громадян, з огляду на вказану поведінку заступника голови Хотинської районної державної адміністрації Сухар Анатолія Івановича можна зробити висновок, що його поведінка підпадає під дію Кримінального кодексу України, та можна припустити, що до нас вертаються часи лихих 90 років, де при владі були бандити.

З огляду на вищезазначене прошу провести розслідування даної справи, оскільки в ній замішані високопосадовці району.

І от, після 9 вечора ми отримали повідомлення від ОДА наступного змісту:

Сьогодні, 17 квітня, близько 20.00 голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв доручив в.о. голови Хотинської районної державної адміністрації Олександру Корнівському невідкладно взяти пояснення від заступника голови районної державної адміністрації Анатолія Сухара щодо обставин інциденту між ним та представником ТОВ \”Землемір\” Василем Григорчуком, який мав місце сьогодні близько 18.00 в селі Каплівка Хотинського району для оперативного реагування у відповідності до норм чинного законодавства України.

Керівник виконавчої влади краю доручив про виконання доповісти до 9-00 18 квітня 2013 року

На Хотинщині заступник голови РДА побив землеміра?

17 квітня 2013 року до Хотинського РВ УМВС України в Чернівецькій області із заявою звернувся представник земельного товариства «Землевпорядник» з приводу пошкодження належного йому майна під час розподілу земельної ділянки одним із працівників Хотинської районної державної адміністрації.

Дане звернення зареєстровано в Єдиний облік та слідчим було внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування з попередньою кваліфікацією за ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна).
За результатами проведення досудового розслідування за даним фактом буде прийнято рішення згідно чинного законодавства.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata