На Кіцманщині викрили земельних шахраїв

За матеріалами Управління СБУ в Чернівецькій області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою у сфері земельних відносин з боку голови сільради та землевпорядника одного з сіл Кіцманського району.

Встановлено, що у 2006 році голова сільської ради та посадова особа місцевого самоврядування, зловживаючи службовим становищем, підготували і винесли на розгляд місцевих депутатів незаконний проект рішення сільради про передачу земельної ділянки у приватну власність.
У подальшому, посадовці всупереч п.12 перехідних положень Земельного кодексу України, діючи в інтересах приватної особи, незаконно передали їй земельний наділ під забудову. Насправді, місцеві керівники не мали право ухвалювати таке рішення, оскільки ділянка розташована поза межами населеного пункту. Згідно із чинним законодавством такі повноваження належать районній або обласній державним адміністраціям.

У результаті протиправних дій посадових осіб місцевого самоврядування державним інтересам заподіяно шкоду у вигляді незаконно переданої у приватну власність земельної ділянки на суму майже 60 тис. гривень.

Матеріали за підслідністю передані до міліції. За даним фактом інформацію внесено до ЄРДР, органом досудового розслідування проводиться слідство за кваліфікацією ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata