Ринжук знову піде під суд

Ринжук знову піде під судПрокуратура Чернівецької області завершила досудове розслідування, затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за підозрою колишнього генерального директора Комунального підприємства Міський торговельний комплекс «Калинівський ринок» та одного приватного підприємця у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 15 (замах на злочин), ч.2 і ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України (в редакції 2001 року, чинного на 16.04.2011р.).

Проведеним у кримінальному провадженні досудовим розслідуванням встановлено, що, генеральний директор даного комунального підприємства, діючи умисно, в особистих інтересах, з метою незаконного збагачення, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою, у співучасті з приватним підприємцем вчинили замах на одержання хабара в значному розмірі та одержали його. Хабар було отримано за можливість придбання торгового павільйону і укладення ринком угоди про надання в користування цього торговельного місця з оформленням усіх необхідних документів.

Сума отриманого хабара становить 224 тис. 267 доларів США (1.786.780 грн.). Сума заподіяних збитків сягає 2.248.668 грн.

За вчинення вищевказаних злочинів чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Нагадаємо, 1 травня екс-директора Калинки Івана Ринжука відпустили під 250тисячну заставу з-під варти.

peredplata