У Чернівцях затримали крадіїв 16 каналізаційних люків

Співробітники Шевченківського райвідділу міліції розкрили серію крадіжок каналізаційних люків. Підозрювані затримані та дають свідчення.

За підозрою у скоєнні злочину правоохоронці затримали 36-річного мешканця села Снячів Сторожинецького району та 31-річного чернівчанина. Крадії вже зізнались у тому, що на їх совісті 16 викрадених люків в районі вулиць Комарова, Полєтаєва та Південно-Кільцевої обласного центру.

Одразу, після надходження перших повідомлень про зникнення кришок каналізаційних люків, правоохоронці вжили невідкладних заходів для затримання зловмисників.

Проведена оперативно-розшукова робота дала свої результати. З’ясувалось, що двоє товаришів, вночі знімали декілька люків, вивозили їх на власному автомобілі за місто, де за допомогою різних інструментів подрібнювали. В такому вигляді люки попадали до пункт прийому металобрухту. За 6 люків, (кожен з яких важить від 50 кг) зловмисники отримували до 400 гривень, які здебільшого витрачали на спиртні напої.

За даними фактами було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Наразі ведеться слідство. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до інших фактів викрадення каналізаційних люків на території області.

Про це повідомляє СГЗ УМВС України в Чернівецькій області

peredplata