На Буковині СБУ викрило контрабанду зброї

На Буковині СБУ викрило контрабанду зброїЗа результатом реалізації цілеспрямованих заходів щодо протидії контрабанди зброї співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області у взаємодії з працівниками прикордонної та митної служб викрили та припинили спробу незаконного переміщення через державний кордон холодної зброї та боєприпасів.

16 травня ц.р. на території пункту пропуску «Порубне» митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької обласної митниці у громадянина України, що пішки слідував до Румунії, правоохоронці вилучили приховані від митного контролю бойові набої до вогнепальної зброї АК-74, АК-47 та штик-ніж.
При особистому огляді порушника, яким виявився 33-річний місцевий мешканець, з’ясувалося, що останній намагався незаконно і скрито пронести під одягом 39 бойових набоїв до автомату та штик-ніж, прикріплений до ноги скотчем, з метою їх реалізації за кордоном. Боєприпаси та зброю вилучено, зловмисника затримано.

Слідчим СБУ інформацію про вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) КК України. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Триває слідство.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata