Сільського голову за мегахабар в 130 тисяч доларів судитимуть

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове розслідування, затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за підозрою голови однієї із сільських рад Сторожинецького району у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.368 (одержання хабара в особливо великому розмірі), ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України (в редакції 2001 року, чинного на час скоєння злочину).

Проведеним у кримінальному провадженні досудовим розслідуванням встановлено, що голова сільської ради, діючи умисно, в особистих інтересах, з метою незаконного збагачення, зловживаючи службовим становищем вчинив замах на одержання хабара в особливо великому розмірі та 15.02.2013р. одержав його (130 тис. доларів США) за надання в оренду земельної ділянки водного фонду (ставка) площею 9,77 га на тривалий термін – 49 років.

У ході слідства також було встановлено, що рішення про надання даної земельної ділянки водного фонду в оренду посадовець підробив, адже сесією сільської ради воно не розглядалося і не приймалося.

Принагідно зазначимо, що чиновнику судом обрана міра запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 100 мінімальних зарплат – а це 114тис.700грн. Тепер – слово за судом.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata