За погодження проекту чиновник райради на Буковині забажав 100 тис. доларів США

За погодження проекту чиновник райради на Буковині забажав 100 тис. доларів СШАПрокуратурою Буковини спільно з працівниками Управління СБУ в Чернівецькій області 2 червня під час отримання неправомірної вигоди (хабара) в сумі 810 тис. грн. був затриманий заступник голови однієї з районних рад м.Чернівців Ш. Вказані кошти чиновник отримав за сприяння в погодженні проекту реконструкції одного з міських ринків.

Відомості про дане кримінальне правопорушення за правовою кваліфікацією – ч.5 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування проводять слідчі прокуратури Чернівецької області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Повідомлення СБУ:

Співробітники СБУ спільно з працівниками обласної прокуратури викрили протиправну діяльність заступника голови однієї з районних рад м.Чернівці, який вимагав та отримав 810 тис. гривен.

Чиновник, за сумісництвом депутат районної ради, вимагав гроші від директора однієї з місцевих комерційних структур за сприяння у погодженні проекту реконструкції підприємства та за нестворення перешкод у здійсненні підприємницької діяльності. Перестраховуючись, чиновник використав схему отримання грошей через підставних осіб.

2 червня ц.р., у рамках відкритого кримінального провадження, за фактом одержання неправомірної вигоди правоохоронці затримали посадовця у центрі Чернівців.

За матеріалами СБУ слідчим прокуратури інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.5 ст.368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Наразі триває слідство.

Прес-центр СБ України

Як повідомляють \”Факти\”, затриманий – 45-літній депутат, заступни голови Першотравневої райради Чернівців Володимир Ш. Гроші він вимагав у директора продуктового ринку \”Нива\”. Посередником «оборудки» виступив брат чиновника.

peredplata