Заарештували міліціонерів, які затримали п\’яного бешкетника-суддю

Заарештували міліціонерів, які затримали п'яного бешкетника-суддюУ четвер, 13 червня, вранці з ініціативи органів прокуратури, на підставі рішення суду, заарештували двох міліціонерів Державної служби охорони (ДСО), які вночі проти середи затримали п\’яного бешкетника, який виявився суддею одного з районних судів.

Як розповіли в прес-службі Департаменту Державної служби охорони при МВС України, 12 червня о 00.24 на пульт централізованого спостереження управління ДСО при Харківському облуправлінні МВС надійшов сигнал \”Тривога\” з одного з кафе міста Харкова, передає \”Інтерфакс-Україна\”.

\”За відповідною адресою негайно направили спільний загін групи затримання УДСО та патрульної служби. На місці події, у дворі зазначеного кафе до міліціонерів звернувся охоронець цього закладу, який повідомив, що в приміщенні кафе відбувається бійка. Підійшовши до кафе, працівники міліції побачили, як невідомий громадянин зі слідами крові на обличчі, який перебував у стані сильного алкогольного сп\’яніння, вдарив охоронця кафе. Після цього громадянин надалі поводився агресивно, розмахуючи руками і погрожуючи розправою відвідувачам кафе\”, – йдеться в повідомленні.

\”З метою припинення правопорушення працівники міліції словами\” Стояти, міліція! \”Спробували припинити хуліганські дії, проте невідомий на цю вимогу не відреагував. Після неодноразово викладених вимог припинити протиправні дії, які також залишилися без його реагування, працівники міліції попередили правопорушника про можливість застосування засобів фізичного впливу та спеціальних засобів. Однак той кинувся до одного з міліціонерів і намагався відібрати у нього табельну вогнепальну зброю АКС-74У, викрикуючи при цьому, що зараз усіх перестріляє\”, – додали в прес-службі.

Після цього працівники міліції застосували проти правопорушника засоби фізичного впливу та наручники, \”діючи відповідно до вимог ст.13 та п.4 ст.14 Закону України \”Про міліцію\”.

\”Затриманий представився суддею одного з районних судів Харкова, проте жодного службового посвідчення не надав. Пізніше, після прибуття на місце події працівників прокуратури міста Харкова, було встановлено, що затриманий дійсно є суддею районного суду, 1975 р. н.\”, – зазначено в повідомленні.

Після встановлення особи затриманого наручники з нього зняли, а його передали представникам прокуратури міста.

У міліції також розповіли, що під час затримання правопорушника міліціонерам також \”усіляко заважали двоє громадян з-поміж відвідувачів кафе\”, у зв\’язку з чим на місце події викликали додаткові загони міліції охорони та патрульної служби. На місце події прибуло також керівництво прокуратури і міліції, зокрема служби внутрішньої безпеки.

Наразі триває службова перевірка, а матеріали про інцидент передано до районної прокуратури Харкова.

Раніше повідомлялося, що у 2010 році у селі Бобриця Канівського району Черкаської області суддя одного з районних судів Києва під час відпочинку завдав відвідувачеві кафе кілька вогнепальних поранень, а потім побив знайому потерпілого.

Джерело та світлина http://newsru.ua/

peredplata