Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 405 заяв про злочини.

В одному з селищ Чернігівської області 9 вересня у будинку місцевого жителя, 1966 р.н., було знайдено мертвими з рубаними ранами господаря та його дружину. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано сина потерпілих 1990 р.н.. Попередньо встановлено, що він в зазначеному будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки сокирою вбив своїх батьків.
В одному з селищ Київської області 21 червня цього року у своєму дачному будинку було знайдено мертвим з травмою голови та зв’язаними кінцівками жителя м. Києва. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано іншого киянина, жителя міста Біла Церква та жителя одного з селищ Київської області (1957-1964 р.н.). Попередньо встановлено, що вони ввечері 19 червня в вищезгаданому селищі, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілого, але були застигнуті господарем, заподіяли йому смертельні тілесні ушкодження, після чого електричним дротом зв’язали господаря й викрали 26 тис. грн. та вироби із золота.
В одному з селищ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1982 р.н.. Попередньо встановлено, що він у період з 25 серпня по 2 вересня в іншому селищі на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з чотирьох могил.
У місті Мелітополь Запорізької області 9 вересня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох громадян сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вони вранці 7 вересня на автодорозі поблизу одного з селищ зазначеної області з автомобіля свого співвітчизника, викрали сумку, у якій знаходилися особисті документи.
В одному з селищ Закарпатської області затримано місцевого жителя, 1956 р.н., у будинку якого вилучено гранату Ф-1, детонатор та 14 патронів до різної зброї.
У місті Черкаси у результаті реалізації оперативної інформації затримано трьох місцевих жителів, які на території вказаного міста займалися збутом наркотичних засобів. У них вилучено 5 г амфетаміну та 2,5 г марихуани.
У місті Чигирин Черкаської області в результаті реалізації оперативної інформації затримано двох місцевих жителів (обидва 1960 р.н.), які на території вказаної області займалися збутом наркотичних засобів. У них вилучено 5,3 г героїну, 235 г марихуани та 60 пігулок димедролу.
У місті Дзержинськ Донецької області затримано місцевого жителя, 1981 р.н., у будинку якого вилучено 2,4 кг канабісу.
У місті Вознесенськ Миколаївської області затримано місцевого жителя, 1976 р.н., у будинку якого вилучено 20 г героїну.
На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб сільської ради. Вони впродовж 2007-2009 років підробили ряд рішень сесій сільради й незаконно передали в приватну власність місцевим жителям дев’ять земельних ділянок (загальна площа 1,35 га), чим завдали збитків державі на суму понад 1 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення).
На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника житлово-комунального господарства. Він упродовж 2008 – 2010 років у місті Рівне нараховував мешканцям житлових будинків, які необладнані ліфтами, плату за послуги з їх обслуговування. У результаті протиправних дій з мешканців таких будинків було незаконно стягнуто 382 тис. грн. незаконних платежів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю державної адміністрації. Вона уклала з комунальним підприємством договір щодо надання послуг з харчування загальноосвітніх навчальних закладів й перерахувала бюджетні кошти з урахуванням податку на додану вартість (фактично звільнені від ПДВ), чим завдала збитків територіальній громаді на суму майже 150 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників військового комісаріату. Вони вимагали та отримали 600 доларів США хабара від місцевого жителя за надання відстрочки від призову на військову службу двом іншим громадянам. Прокуратурою гарнізону порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

peredplata