На Буковині затримано російського наркодилера

77 порушників міграційного законодавства виявлено в ході оперативно-профілактичної операції «Гроза», проведеної працівниками міграційної служби області спільно з крайовим УМВС та Чернівецьким прикордонним загоном.

Загалом під час операції перевірено 2651 іноземця, які постійно мешкають в Україні та 86 громадян іноземних держав, котрі проживають на території області тимчасово. В результаті відпрацювання гуртожитків, готелів, приватних адрес, а також найбільшого в регіоні гуртового ринку «Калинівського» до адміністративної відповідальності за «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» (Ст. 203 КУпАП) притягнуто 68 іноземців, за «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» (Ст. 204 КУпАП) та «Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства» (Ст. 205 КУпАП) складено адмінпротоколи та стягнуто штрафи з 1-го та 8-х громадян України відповідно.

Серед них 23-річний громадянин Ефіопії Мохамуд А., якого в травні поточного року за невиконання вимог навчального плану було відраховано з Буковинської державної медичної академії. Повертатися додому горе-студент не надто поспішав, однак тепер вимушений виїздити з України примусово, та ще й отримавши заборону в’їзду терміном на три роки.

Також виявлено 26-річного росіянина Василя М., який незаконно працював різноробом на одному з приватних підприємств Глибоцького району. З’ясувалося, що на батьківщині тихого підсобника розшукує пензенська міліція за виробництво, збут та пересилання наркотичних засобів. За даним фактом перевірку здійснює УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області.

Про це повідомляє Управління ДМС України в Чернівецькій області.

peredplata