На Буковині засудили трьох членів озброєного бандугрупування

На Буковині засудили трьох членів озброєного бандугрупуванняШевченківський районний суд м.Чернівці підтримав позицію державного обвинувача і визнав винними членів озброєної організованої групи у скоєнні злочинів, передбачених ст.257 (бандитизм), ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та засудив кожного з них до різних термінів позбавлення волі.

42-річний громадянин та мешканець Республіки Молдова Сергій М., з метою вчинення розбійних нападів на території України, в лютому 2011 року в Новоселицькому районі Чернівецької області організував озброєну банду, до складу якої залучив двох молдован – 50-річного Костянтина Д., 45-річного Юрія С. та 32-річного буковинця Георгія Р.

Члени озброєної організованої групи, використовуючи шапки-маски, виготовлені із капронових колгот, змінні одяг і взуття, рукавички та, озброївшись автоматом «Калашнікова» типу АКС-74У, в період з 21 березня 2011-го по 09 квітня 2012 року на території Новоселицького району Чернівецької області вчинили ряд особливо тяжких злочинів. Всього учасники банди заволоділи майном потерпілих на суму понад 800 тис. грн.

Під час вчинення злочинів члени банди відзначалися зухвалістю та жорстокістю. Зокрема, з метою відшукання грошових коштів та цінностей погрожували потерпілим вогнепальною зброєю, застосовували тортури: катували електричним струмом, надягали на голову поліетиленовий пакет, здавлювали пальцями рук очні яблука…

Для мобільності пересування члени банди використовували транспортні засоби: автомобілі «Мітсубісі Карізма», яким керував її організатор, та «ВАЗ 2107».
Крім того встановлено, що Костянтин Д. та Георгій Р. 26.12.2011р. в с.Маршинці Новоселицького району під час вчинення розбійного нападу на потерпілу Н. скоїли її вбивство.

Вироком суду від 14 червня ц.р. Костянтин Д. засуджений до 13 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна; Георгій Р. – 12 років позбавлення волі і теж конфіскацією майна, а Юрій С. – 9 років позбавлення волі й також з конфіскацією майна.

Стосовно Сергія М., який був оголошений у розшук і тривалий час перебував у бігах, то він уже затриманий правоохоронцями Молдови і там притягується до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata